Güneş yanıkları olanlar dikkat !

Güneş yanıkları, birçok hastalığı da beraberinde getiriyor. Cilt Hastalıkları Uzmanı Dr. Eda Haşal, güneş yanıklarının cilt kanserini tetiklediği açıkladı. Dr. Eda Haşal uyarılarda bulundu.
Ankara Masası
|
19 Ağustos 2022, Cuma - 15:27
Güneş yanıkları olanlar dikkat !

Güneş faydalı olduğu kadar yanıklarıyla da tehlike saçıyor.

Yaz aylarında serinlemek için havuza veya denize giren vatandaşlar, zararlı güneş ışınlarını hesaba katmıyor. Keyifli dakikalar yerini acılı güneş yanıklarına bırakıyor.

Cilt yanıkları, ciltte su kabarcıklarına ve enfeksiyona sebep olabiliyor.

"Deri kanserleri açısından artmış bir risk teşkil ediyor."

Düzce Atatürk Devlet Hastanesi'nde görevli Cilt Hastalıkları Uzmanı Dr. Eda Haşal yanıklarının uzun vadede deri kanseri riskini artırabileceğine dikkat çekerek uyarılarda bulundu. 

 Cilt Hastalıkları Uzmanı Dr. Eda Haşal, " 10.00-16.00 saatleri arasında mümkün mertebe kapalı mekanlarda durmalıyız. Vatandaşların direkt gelen güneş ışınlarından uzak durmalarını istiyoruz. Çocuklarımıza bu dönemde dikkat etmemiz gerekiyor. Çocuklar yaz aylarında dışarıya çıkıyor ve güneş ile temasları fazla oluyor. Kısa vade de güneş yanıkları ya da güneş çarpması rahatsızlıkları yaşanabiliyor. Uzun vade de deri kanserleri açısından artmış bir risk teşkil ediyor. Güneş koruyucu kremler kullanmalıyız. Mümkünse uzun kollu kıyafetler tercih edilmeli, penye ve keten de olabilir. Bunları tercih etmelerini ve hatta uzun süre dışarıda kalacak çocuklarda güneş koruma özellikli mayolar var. Onları kullanmalarını istiyoruz. Denize girip çıktıkça veya havlu kullandıkça güneş koruyucularının tekrarlamalarını istiyoruz. Bol su tüketmelerini tavsiye ediyoruz. Bu dönem de bunlara dikkat ederlerse sorunsuz bir yaz geçiririz" diye konuştu.

"Yazın kumdan kışın kardan"

Haşal, "Ultraviyolenin yansıyan bir ışık olduğunu bilmek gerekiyor. Yazın kumdan, kışın kardan yansıdığını bilerek hareket etmek lazım. Sadece gölgede durduğumuzda bile bronzlaştığımızı göz önüne alırsak, bu sebeple 10.00 ila 16.00 arasında kendimizi kapalı aktiviteler ile kısıtlarsak daha sağlıklı olacaktır."  diyerek sözlerini noktaladı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1723079/gunes-yaniklari-olanlar-dikkat-
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.