Turgay Baştuğ'dan Mansur Yavaş'a ihale sorusu

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 4 milyar 368 milyon liralık ihalelerin sadece 1 milyar 64 milyonluk kısmının açık ihaleyle yapıldığını belirten MHP Ankara İl Başkanı Turgay Baştuğ, Başkan Mansur Yavaş'a "Şimdi hayatınızda bir kez şeffaf olun ve cevap verin eski parayla 3.5 katrilyonu istediğiniz kişileri zengin etmek için mi harcadınız?" diye sordu.
Ankara Masası
|
27 Ağustos 2022, Cumartesi - 13:26
Turgay Baştuğ'dan Mansur Yavaş'a ihale sorusu

MHP Ankara İl Başkanı Turgay Baştuğ, Ankara Büyükşehir Belediyesini hedef alan bir paylaşım yaptı.

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş'ın 'şeffaflık' vurgu yaptı açıklamaları hatırlatan Baştuğ "Sanki ihale kanununda saydamlık ilkesi yokmuşta ilk siz yazıyorsunuz gibi, sanki sizin dışınızdaki tüm kurum ve kuruluşlar bu ilkeye uymuyormuş gibi. Şeffaflık, sosyal medya belediyeciliğinin görüntüleme ve beğeni sayısı değildir. Sizin yönetim anlayışınızda şeffaflık kavramı gerçeklerin üzerini örtmek için araç haline gelmiştir." ifadeleri kullandı.

" 3 milyar 304 milyon liralık kısmını ihale olmadan yapılmış"

'Sis perdesini aralıyoruz" diyen Baştuğ, ABB tarafından gerçekleştirilen ihalelere ilişkin şu bilgileri paylaştı;

Algı yönetimi ile olguları gölgeler hale geldiniz, şimdi sis perdesini aralıyoruz ve Ankaralı hemşerilerimizi gerçeklerle tanıştırıyoruz. Bu milletin alın terinden verdiği vergilerle milyarlarca liralik bütçeler yönetiyorsunuz emanete ihanet değil sahip çıkmak gerekir. Peki siz ne yapıyorsunuz? Mesela ihaleleriniz nedendir bilinmez herkesin eşit şartlarda yarışacağı açık ihale yapmayı hiç sevmiyorsunuz. Bakın 2 yılda Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak mal ve hizmet alımına 4 milyar 368 milyon milyon lira para harcamışsınız ama bu harcamanızın sadece 1 milyar 64 milyonluk kısmını açık ihale olarak yapmışsınız geri kalan 3 milyar 304 milyon liralık kısmını ise açık ihale olmayan doğrudan temin ve pazarlık usulleriyle, diğer bir ifade ile sadece sizin davet ettiğiniz firmaların teklif verebildiği yöntemlerle yapmışsınız. 

"3.5 katrilyonu istediğiniz kişileri zengin etmek için mi harcadınız?"

Mansur Yavaş, ABB Meclisi toplantısındaki  " Zaten eğer bu ihale birine verilmek istenseydi baştan açık ihale yapılmazdı değil mi?" sorusunu hatırlatan Baştuğ "Konuşurken başka uygularken başka. Şimdi hayatınızda bir kez şeffaf olun ve cevap verin eski parayla 3.5 katrilyonu istediğiniz kişileri zengin etmek için mi harcadınız?" sorusunu yönetti.

Baştuğ sözlerini "Mansur Yavaş unutma ülkücülerin nefesi ensende" diye tamamladı.

Dosyalar sıralandı

MHP Ankara İl Başkanı Turgay Baştuğ'un konuşması sırasında arkasında Mansur Yavaş, kaynak aktarımı, ASKİ, EGO, açık ihaleler, Sayıştay raporları ve bir çok konuya ilişkin dosyaların yer alması dikkat çekti.

İşte o video;

http://www.ankaramasasi.com/haber/1741204/turgay-bastugdan-mansur-yavasa-ihale-sorusu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.