TESK Genel Başkanı Palandöken: Marketlerin ücretsiz servis hizmeti kaldırılmalı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken büyük alışveriş şirketlerinin ücretsiz servis uygulamasına tepki gösterdi. Palandöken "Marketlerin ücretsiz servis hizmeti kaldırılmalı" dedi.
Ankara Masası
|
27 Ağustos 2022, Cumartesi - 15:08
TESK Genel Başkanı Palandöken: Marketlerin ücretsiz servis hizmeti kaldırılmalı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken sosyal medya hesabından yazılı açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada, Ücretsiz taşımacılık yapan AVM, Pazaryeri gibi yerlerin dolmuşçu, taksici, halk otobüs şoförü esnafı ile arasında haksız rekabet oluşturduğunu, manav ve kasap gibi esnaflarında  bu durumdan olumsuz etkilendiğini dile getirdi.

"Ücretsiz servisler esnafın ekmeği ile oynuyor"

TESK Başkanı Palandöken "Bazı AVM’ler, sosyete pazarları ve büyük marketler tarafından müşteri çekmek için ücretsiz taşımacılık yapan servisler başta taksici, dolmuşçu, halk otobüsçü esnafımız olmak üzere bakkal, manav, kasap gibi çok sayıda mahalle esnafının ekmeğiyle oynuyor."

Palandöken öneri sundu

Palandöken, " Oysa bu servisler yalnızca otobüs ve dolmuşların geçmediği güzergahlarda hizmet vermeli. Zaten ulaşım ağlarının olduğu yerlerde esnafa rakip olmamalı. Günümüz koşullarında akaryakıt başta olmak üzere tüm maliyetleri artan taşımacı esnafımız iyice zor duruma düşürülmemeli." ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1741287/tesk-genel-baskani-palandoken-marketlerin-ucretsiz-servis-hizmeti-kaldirilmali
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.