Bunu Türkiye yapsa dünya ayağa kalkar

Ege ve Doğu Akdeniz'de görev uçuşu gerçekleştiren Türk jetlerine Yunanistan'a ait S-300 hava savunma sistemi tarafından radar kilidi atıldı.Yunanlıların yaptığı bu hareket ise NATO Angajman Kuralları'na göre "düşmanca hareket"sayılıyor.
Onur Çetinkaya
|
28 Ağustos 2022, Pazar - 13:24
Bunu Türkiye yapsa dünya ayağa kalkar

Ege'de Türkiye'ye provokasyon hareketlerini sürdüren Yunanistan yine rahat durmadı.

Bölgede NATO görevi yapan Türk uçaklarına F-16'larınca radar kilidi atılarak tacizde bulunan yunan güçleri bugün bir kez daha bu tehlikeli oyununu yineledi.

Rus silahı S-300'ü Türklere yönelten Atina, NATO üyesi müttefik ülkenin uçaklarını yaptığı hareketle adeta tehdit etti.

Yunanistan'dan düşmanca hareket

Mlii Savunma Bakanlığı on bin feet yükseklikte gerçekleştirilen provokasyona tepki gösterdi.

NATO müttefiki bir ülkenin savaş uçaklarına radar kilidi atılmasının, NATO Angajman Kuralları'na göre "düşmanca hareket" sayıldığını hatırlatıldı.

Güvenlik kaynakları, Yunanistan'ın müttefiklik ilkelerine aykırı davrandığı, batı ülkelerinin de bu konuda çift taraflı politika sergilediği değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye yapsa dünya ayağa kalkar

Başta Kardak olmak üzere Ege'de bir çok krize neden olan Yunanistan'ın bu eylemini peki Türkiye yapsa ne olurdu? 

Rusya'dan tedarik edilen  bölgesel hava savunmasını ve güvenliğini daha etkin hale getirmek maksadıyla S-400 sistemi bazı NATO  ülkeleri ve ABD tarafından gösterilen tavırlar ise geçtiğimiz dönemde dikkat çekmişti.

Telekulak skandalıyla ülkesinde istifası beklenen Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis ise böyle bir durumda Türkiye'yi Avrupa Birliği'ne yine şikayet etmekten kaçınmazdı. İki ülke arasında yeni bir kaosun başlaması an meselesi olabilirdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1741900/bunu-turkiye-yapsa-dunya-ayaga-kalkar
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.