Rifat Hisarcıklıoğlu: Pandemiden en az etkilenen Türk iş dünyası

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, dünyada Atlantik’ten Pasifik’e kadar pandemiden en az etkilenen iş dünyasının Türk iş dünyası olduğunu belirterek, “Oda borsa başkanlarımız iş dünyamızın taleplerinin çözülmesi adına özveriyle çalıştı. Oda ve borsaların ne iş yaptığını herkese gösterdiler. İş dünyasındaki iletişimin çok hızlı olması pandemiden az etkilenmemizi sağladı” dedi.
Ankara Masası
|
30 Ağustos 2022, Salı - 17:20
Rifat Hisarcıklıoğlu: Pandemiden en az etkilenen Türk iş dünyası

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nda (BTSO) düzenlenen Bursa İş Dünyası ile İstişare Toplantısı'nın açılışında konuşan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, pandeminin ekonomi üzerindeki olumsuz etkilerine değindi.

Hisarcıklıoğlu, Kovid-19 salgını ve Rusya-Ukrayna savaşının dünya ekonomisinin kaçınılmaz olarak tüm ülkeleri etkilendiğini belirterek " Yanı başımızda hiç beklemediğimiz bir hadise ile karşı karşıya kaldık. Rusya-Ukrayna savaşından sadece biz değil, tüm dünyanın etkilenmemesi mümkün değil. Ateşin yanında biz olduğumuz için en çok etkilenen ülkelerden birisiyiz. Ben Avrupa Odalar Birliği, Asya Pasifik Ticaret ve Sanayi Odası ve İslam Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısıyım. Bu kurumlarda seçimle görev alıyorum. Yine 7 ülkeyi içine alan Türk Ticaret ve Sanayi Odası’nda başkanlık görevini yürütüyorum. Gördüğüm bir manzara var. Atlantik’ten Pasifik’e kadar pandemiden en az etkilenen iş dünyası Türk iş dünyası oldu. Bunun sebebi aramızdaki iletişimin çok hızlı olması”  " diye konuştu.

"ABD’de ticaret yapmak isteyene fırsat var"

Rifat Hisarcıklıoğlu, konuşmasının son bölümünde 2.5 trilyon dolar ithalat yapan ABD pazarına dikkati çekti. “ABD’ye yapılan ihracatımız denizde bir damla su” diyen Hisarcıklıoğlu, “ABD, dünyada en az ihracat yaptığımız ama en zengin ülke. Mal kime satılır ? Bir alıcıya, iki parası olana. Biz ABD’yi ihmal ettik. ABD’de büyük bir imkan var. Ticaret yapmak isteyene fırsat var. TOBB olarak Chicago’da hayata geçirdiğimiz Ticaret Merkezimiz iş dünyamıza önemli imkanlar sağlıyor. Sizleri bu imkanlardan faydalanmaya davet ediyorum” dedi.

(İHA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/1744359/rifat-hisarciklioglu-pandemiden-en-az-etkilenen-turk-is-dunyasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.