Neslihan Çevik,“Medyayı ele geçirdi, yargıyı alaşağı ettiler”

Demokrat Parti Sözcüsü Neslihan Çevik, yaptığı haftalık basın açıklamasında gündemi değerlendirdi “Sayın Cumhurbaşkanı, tasarruf genelgenizin delik deşik olmasına neden ses çıkarmıyorsunuz?” dedi.
Onur Çetinkaya
|
01 Eylül 2022, Perşembe - 14:27
Neslihan Çevik,“Medyayı ele geçirdi, yargıyı alaşağı ettiler”

Demokrat Parti Sözcüsü Neslihan Çevik, haftalık basın açıklamasında gündeme dair konulara değindi.

“Cumhurbaşkanlığı Tasarruf Genelgesi delik deşik oldu”

2021 yılında yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Tasarruf Genelgesi'ne göre kamu kurumlarının araç kiralama ve alımlarında kısıtlamaya gidilmesinin istendiğini söyleyen Çevik, araçlar için  harcanın miktara dikkat çekti.

Neslihan Çevik,''Bakanlık, 5 Temmuz 2022'de ihaleye çıkmış ve Gençlik ve Spor İl Müdürlükleri için 2022- 2023 yıllarında 17 ay süreyle 7 ayrı firmadan 116 milyon 775 bin liraya araç kiralamıştı. Bakanlık geçen yıl da 2022-2023 yılları boyunca merkez teşkilatı ve 81 ilde kullanılmak üzere 80 milyon 481 bin 783 liraya araç kiralamıştı. Bu araçlar 1 Ocak 2022 tarihiyle bakanlığa teslim  edilirken, sayı yetmedi ve yeniden ihaleye çıkıldı. Bu kez de 11 milyon 656 bin lira ödendi. 2022 ve 2023 yılında kullanılacak araçların maliyeti 92 milyon 137 bin TL'ye çıktı.'' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenen Demokrat Parti Sözcüsü,“Sayın Cumhurbaşkanı vatandaşa gelince kemer sıkın, tasarruf edin diyorsunuz. Devletin en tepesinde oturan bir kişi olarak tasarruf genelgenizin delik deşik olmasına neden ses çıkarmıyorsunuz?” diye konuştu.

“Tarım ve hayvancılık sektörleri çok kan kaybetti”

20 yıllık AK Parti iktidarında en çok kan kaybeden sektörün tarım ve hayvancılık sektörü olduğunu söyleyen Neslihan Çevik,  Büyükbaş hayvancılık sektöründe olduğu gibi, küçükbaş hayvancılık sektöründe de artan girdi maliyetleri dolayısıyla üreticilerin zor durumda kaldığını dile getirdi.

''Artan maliyetler karşısında veliler zor günler yaşıyor''

Yeni eğitim öğretim yıl döneminin başlamasına sayılı günler kala okul masraflarına dikkat çeken Demokrat Parti Sözcüsü Çevik, ''Bir ilkokul öğrencisinin okula başlama maliyeti bugün 12 bin 500 TL'ye ulaşmış durumda. veliler kırtasiye malzemeleri, ek kaynak kitapları, okul kıyafeti, servis hizmeti gibi eğitim ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor. Yüksek zam oranları ve artan maliyetler karşısında veliler zor günler yaşıyor.'' ifadesini kullandı.

Mili Eğitim Bakanlığı her yıl bedava verdiği ders kitaplarına bu yıl yardımcı ders kitaplarının eklendiğine değinen Neslihan Çevik,'' Oysa yardımcı ders kitaplarının alınmasını daha önce yasaklamıştı. Şimdi ise ücretsiz verileceği açıklandı. Bir kez daha eğitimcilere danışmadan oldubitti ile karar verildi. '' dedi.

“Medyayı ele geçirdi, yargıyı alaşağı ettiler”

Şarkıcı Gülşen'in tutuklanması hakkında görüşlerini ifade eden Demokrat Parti Sözcüsü Çevik, ''İmam Hatiplerle ilgili bir kesimi hedef alması açısından bizim de tasvip etmediğimiz bir açıklamadan sonra özür dileyen bir muhalif sanatçıyı gözaltına alarak devletin onlara “geçici olarak” ve “milleti kalkındır” diye verdiği gücü suistimal ediyorlar. İslam’ın ve dini hassasiyetlerin koruyucusu olarak kendini konumlandıranlar, Kur’an ayetleri ile dalga geçerek esasen neyi koruduklarını ağzından kaçırmışlardı hatırlarsanız. Bugün ise yine skandallarla savruluyoruz ve yine medya ambargosu gelmek üzere.'' açıklamasını yaptı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1748027/neslihan-cevikmedyayi-ele-gecirdi-yargiyi-alasagi-ettiler
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.