Gürsel Tekin'den İYİ Parti'ye yeni yanıt

Cumhuriyet Halk Partisi Eski Genel Sekreteri ve İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin’in HDP’ye bakanlık verilebileceği tartışmalarına bir yenisini daha ekledi. İYİ Parti'nin tepkisi üzerine açıklamada bulunan Tekin,'' Süreç sağlıklı gitsin diye suskunuz ama koyun değiliz" dedi.
Onur Çetinkaya
|
09 Eylül 2022, Cuma - 12:51
Gürsel Tekin'den İYİ Parti'ye yeni yanıt

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin  katıldığı bir canlı yayında iktidar olmaları durumunda HDP’ye bakanlık verilebileceğini ifade etmesi tartışmalara neden oldu.

 İYİ Parti’den bu sözlere tepkiler yükselirken, CHP kanadı da “Gürsel Tekin’in kendi açıklamalarıdır” değerlendirmesini yapmıştı.

''Meclis'te oylamaya katıldınız''

HDP ve bakanlık tartışmaları sürerken Gürsel Tekin'den yeni bir açıklama daha geldi.

Kendisine tepki gösteren İYİ Partililere HDP’li meclis başkanvekilinin de olduğu oylamayı hatırlatan Tekin, “TBMM Başkanvekilliği bakanlıktan önemsiz mi sizce? 1 yıl önceki seçimlerde diyecektiniz ki ‘Hayır kardeşim bizim hassasiyetimiz var. Biz asla Meclis Başkanı, Asla grup başkanı, asla idare amiri olarak sizi kabul etmiyoruz. Oy vermeyeceğiz’ deselerdi” diye konuştu.

''Suskunuz ama koyun değiliz''

Kemal Kılıçdaroğlu'nun Diyarbakır ziyaretinde “Demokrasinin yolu Diyarbakır’dan geçer” sözlerine İYİ Parti’den gelen tepkilere de atıfta bulunan Tekin, “Genel başkanımızı hedef alan birçok açıklama yaptılar. İyi Parti Grup Başkanı yanıt verdi, o partiyi temsil eder. Bunların tamamını hoşgörü ile karşıladık. Evet, suskunuz ama koyun değiliz. Neden? Bu süreç sağlıklı gitsin diye.” ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1765987/gursel-tekinden-iyi-partiye-yeni-yanit
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.