Sema Silkin Ün "sistem ve denetimsizlik insanları melekten şeytana çevirebilir" uyarısı

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sema Silkin Ün, hem hukuk hem toplumsal denetimin kaldırılmasının risklerine işaret ederek, “Bu ikisini kaldırdığınızda bir meleğin şeytan olması anlıktır” dedi.
Ersin Küçükbarak
|
07 Eylül 2022, Çarşamba - 16:13
Sema Silkin Ün "sistem ve denetimsizlik insanları melekten şeytana çevirebilir" uyarısı

Sema Silkin Ün Ankara Masası Gündem programında Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik’in konuğu oldu.

Ak Partili isimlendirilen yolsuzluk iddialarını değerlendiren Ün, “Cumhurbaşkanının bunlara onayı vardır demek acımasızlık olur” dedi.

Ün şunları söyledi:

“Denetimi kaldırırsanız insanlar melekken şeytan olabilir”

“Yani böyle bir şey asla söyleyemem ama bu sistemde şu var insanlara bir takım makamlar veriyorsunuz oraları istedikleri gibi kullanabilme rahatlığı veriyorsunuz şimdi o rahatlığı verdikten sonra bir şeffaflık ihaleler meselesi denge denetleme mekanizmaları meseleleri bunları da ülkenin hukuk sisteminden kaldırıyorsunuz o zaman bu insanlar melekken şeytan olabilirler.”

Kamuda ilk göreve başladığımda çok dürüst bir Belediye Başkanıyla çalıştığını belirten Ün, “ Ben ilk görevi aldığımda dedi ki ; “Burada biz insanları denetlemeyerek gerçekten en iyi insanı en rezil insan olarak gönderiyoruz bu bizim hatamız.” ifadesini kullandı.

Ün şöyle devam etti:

“Sistem öyle inşa edilmeli ki insanı nefsi ile birlikte bırakmamalı”

“O yüzden denetlemeyi kurmak zorundayız ben o aydınlanmaları kamu görevleri esnasında yaşadım. Şimdi şunu da söyleyeyim kurumlarda denge denetleme hukuk sistemi ile olur, bir toplumsal denetleme mekanizmasıyla da olur. Şimdi siz bir yerde yöneticisiniz ve bütün altınızda çalıştıklarınız birlikte çalıştığınız hepsi sizinle aynı partiden geliyorlar ve bunlarla birlikte yaptığınız hiçbir şey denetlenemez çünkü sizin sayenizde gelmiştir susmak zorundadır yine üstten birisi referans olmuştur susmak zorundadır buradan bir hukuk sisteminden denetlemeyi kaldırıyorsunuz üstüne kurduğunuz sistemde mekanizmada toplumsal denetlemeyi de kaldırıyorsunuz şimdi bu ikisini kaldırdığınızda bir meleğin şeytan olması anlıktır. Sistem öyle inşa edilmeli ki insanı nefsi ile birlikte bırakmamalı.”

http://www.ankaramasasi.com/haber/1762942/sema-silkin-un-sistem-ve-denetimsizlik-insanlari-melekten-seytana-cevirebilir-uyarisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.