6’lı masaya “başörtülü kadına umut ışığı olalım” mesajı

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sema Silkin Ün, Ak Parti’nin günahlarının başörtülü kadınlara yüklendiğini belirterek, “İnsanlar onlara bakarken eskiden güven dolu gözlerle bakarken bugün onlara malını çalan hırsız gözüyle bakıyor. Ve bu kadınlar bundan ar duyuyorlar” dedi.
Ersin Küçükbarak
|
07 Eylül 2022, Çarşamba - 16:56
6’lı masaya “başörtülü kadına umut ışığı olalım” mesajı

Sema Silkin Ün, Ankara Masası Gündem programında Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik’in konuğu oldu.

Başörtülü kadınların iktidarla ilişkilendirildiğini belirten Ün, “Onlardan olduğu var sayıldığı için, omuzlarına çok büyük bir günah yüklenmiş. Ve bunu sokakta görüyorlar. İnsanlar onlara bakarken eskiden güven dolu gözlerle bakarken bugün onlara malını çalan hırsız gözüyle bakıyor. Ve bu kadınlar bundan ar duyuyorlar” dedi.

Sema Silkin Ün, “Yani Ak Parti'nin günahları başörtülelere mi yüklendi, fatura edildi?” sorusuna şöyle yanıt verdi:

“Ak Parti'nin bütün günahları başörtülü kadınların sırtına yüklendi”

“Aynen öyle oldu. Ak Parti'nin bütün günahları onların sırtına yüklendi. Çünkü bir erkeğin dışarda işte dindar olduğunun simgesi olmadığı için bu genelde zaten başörtülü kadınlar bu yükü her zaman çekerler. Bu dönemde bu çok fazla arttı. Bu bagaj, bu yük kadınların artık omuzlarını çökertiyor. Ve bu yükle yaşamak istemiyorlar.”

“Ak Parti mensuplarının zevki sefada yaşama utancı bu kadınların sırtında”

“ Bunun karşısında şunu da görüyorlar, yani üniversitede başörtüyle okumak hatırına, başörtülü okumasına izin verilmesi hatırına, bütün bu günahları sırtına yükleyen Ak Parti'nin işte vergileri affettiren, işte büyük şirketlerin Türkiye'yi beşli müteahhitlere bütün kaynakları aktaran üst düzey Ak Parti iktidar mensuplarının zevki sefada yaşama utancı bu kadınların sırtında.”

“Başörtülüler Ak Parti’de siyasi rehine”

“ Ve bunlar karşılığında kendisini orada bir siyasi rehine olduğunun da aslında farkındalar. Yani bu rehinelikten kurtulmak istiyorlar. İşte Gelecek Partisi de özellikle bu 6'lı masa toplantısında muhafazakar kesimin endişelerini ortadan kaldıracak teminatı altı partinin imzası altına alması o kadınların bu hissiyatını çok derinden hissediyor olmasından kaynaklı. Çünkü biz bunu sokakta da, eşimizde, dostumuzda, hepsinde görüyoruz. Onları bu kimlikleriyle arada bırakmamamız gerekiyor. Yani bir tercih yapmak istiyorlar, yaşanan sıkıntıların farkındalar, ama onlara umut olma ışığımızı daha fazla artırmamız gerekiyor o ışığı.”

http://www.ankaramasasi.com/haber/1763026/6li-masaya-basortulu-kadina-umut-isigi-olalim-mesaji
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.