Mesut Doğan: "Ak Parti kendi ektiğini biçerek iktidardan gidecek"

Saadet Partisi Genel Sekreteri Mesut Doğan, Ak Parti’nin Milli Görüş’ün 40 yıl boyunca ektiklerini biçerek iktidara geldiğini, biçilmişleri kullanarak 20 yıl iktidarda kaldığını söyledi. Doğan, “Şimdi ilk defa kendi ektiğini biçmek zorunda kaldığı için iktidardan gidecek” dedi.
Ersin Küçükbarak
|
09 Kasım 2022, Çarşamba - 16:17
Mesut Doğan: "Ak Parti kendi ektiğini biçerek iktidardan gidecek"

Mesut Doğan Ankara Masası Gündem Özel Programında Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik’in konuğu oldu.

Ak Parti’nin 2012’de 2023 vizyonunu açıkladığına işaret eden Doğan, “10 yılda millet daha mı rahatladı daha rahatsız duruma mı geldi?” diye sordu.

Doğan, bu süreçte dolar kurunun 11 kat asgari ücretin ise 7 kat arttığını ve milyonları fakirleştiğini vurguladı.

“Savaş halindeki Ukrayna’nın yağına muhtaç hale geldik” diyen Doğan, hane başına bir tane icra iflas dosyası düştüğüne dikkati çekti.

"Ak Parti iktidarında günah, ayıp, suç olan hiç bir konuda azalma olmadı"

Mesut Doğan, “Ak Parti iktidara geldiğinden bugüne inancımıza göre günah olan geleneklerimize göre ayıp olan kanunlarımıza göre suç olan hiçbir konuda azalma eksilme olmamıştır. Bir konuda eksilme var desinler ben özür dileyeceğim. Toptan bakmak lazım yani bizim örnek olsun diye söylüyorum evrensel değerlere göre kötü olan, çirkin olan, yanlış olan, ayıp olan hangi konuda azalma oldu? İçki tüketimim mi azaldı, hırsızlık mı azaldı? Yolsuzluk mu azaldı? Hiçbir konuda eksilme azalma yok ki. Bu azalmayan veriler toplumun psikolojisini bozuyor zaten. Toplumun psikolojisi bozulduktan sonra o toplumda doğru şeyleri güzel şeyleri inşa etmen mümkün olmaz. İnsanların yarına dair endişeleri varsa, kendilerini güvende hissetmiyorlarsa sen o toplumda olumlu faydalı işler yapamazsın ki zaten” dedi.

Bütçede 659 milyar lira açık olduğunu anlatan Doğan, bunun 565 milyar lirasının faiz ödemesi olduğunun altını çizdi.

Saadet Partisi Genel Sekreteri Mesut Doğan, resmi rakamlarla bir kişinin istihdam maliyetinin 650 bin lira olduğunu belirterek, “Her gün 2250 insanı istihdam edeceğimiz parayı faize ödeyeceğiz, çöpe atacağız” değerlendirmesinde bulundu.

Doğan şöyle devam etti:

“Ak Parti milli görüşün ektiklerini biçerek iktidara geldi”

“Ak Parti ekilmişleri biçerek iktidara geldi. Ne demek bu? 40 yıllık şimdi 50 küsur yıllık milli görüşün tırnaklarıyla ektiklerini biçerek iktidara geldi. İktidarda ise biçilmişleri  kullanarak 20 yıl iktidarda kaldı. Şimdi ilk defa kendi ektiğini biçmek zorunda kaldığı için iktidardan gidecek.”

“Ak Parti kendi ektiğini biçtiği zaman hüsranla karşılaşacak”

“ İlk defa bakın zaten altılı masaya yönelik hırsının da hıncının da ana nedeni ilk defa muhalefet Ak Parti’yi kendi ektiğini biçmeye zorluyor. Kendi ektiğini biçtiği zaman da sonuç hüsranla karşılaşacak bir fotoğraf var bir tablo var biz şimdi millete mesajlarımızı vermeye başladığımız takdirde ben özellikle iktidarın zannettiğinin çok ötesinde hezimetle karşılaşacağını düşünüyorum. “

“10 yıl önce Ak Parti’nin yalanına bile bu millet inanıyordu”

“Çünkü millete artık Ak Parti tabiri caizse hiçbir heyecan vermiyor. Ben böyle bir kıyas yapmak istemem ama tarihi öylesine söylüyorum Fatih bey . Ak Parti’nin  o kadar büyük bir gücü vardı ki psikolojik olarak. 10 yıl önce Ak Parti’nin yalanına bile bu millet inanıyordu. Ama 20 yılın sonunda öyle bir noktaya geldik ki millet artık Ak Parti’nin doğrularına bile inanmıyor” 

http://www.ankaramasasi.com/haber/1921888/mesut-dogan-ak-parti-kendi-ektigini-bicerek-iktidardan-gidecek
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.