“Ekim ya da Kasım’da erken seçime razıyız ama göstermelik bir öne alınmış seçime artık ülkenin tahammülü yok”

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, bir erken seçim olacaksa hemen olması gerektiğini belirterek, “ekimde kasımda erken seçime razıyız ama göstermelik bir öne alınmış seçime artık ülkenin tahammülü yok” dedi.
Ersin Küçükbarak
|
09 Eylül 2022, Cuma - 17:49
“Ekim ya da Kasım’da erken seçime razıyız ama göstermelik bir öne alınmış seçime artık ülkenin tahammülü yok”

Ayhan Sefer Üstün Ankara Masası Gündem programında Genel yayın Yönetmeni Fatih Atik’in sorularını cevapladı.

Erken seçime ilişkin bir soru üzerine Üstün, bir erken seçim olacaksa hemen bugün olması gerektiğini vurguladı.

“Erken seçim bir ihtiyaç mıdır? İhtiyaçtır. Bir kurtuluş mudur? Kurtuluştur. Çıkış yolu mudur? Çıkış yoludur” diyen Üstün, demokrasilerde seçim dışı çözüm arayışı olamayacağının altını çizdi.

Ayhan Sefer Üstün şöyle konuştu:

“Hemen bir erken seçim olması lazım”

“Hemen bir erken seçim olması lazım, bugün olması lazım. Peki iktidar böyle bir kurgu içinde mi? Hayır. Vatandaşın ihtiyacı… Seçime bugün götürmüyor, ne yapıyor? Yine kendi ihtiyacını giderecek haziran 2023’te olması gerekecek seçimi göstermelik olarak aynı seçim takvimini biraz ileri alacak.”

“Anayasayı arkadan dolanma planlarına neden anayasayı alet etmek istiyorsun?”

“ Seçim takviminin içinde aslında mayıs ayı diyor ki ben mayıs ayında yaparsam bazı tartışmaları gündemden çıkartırım. Yani, Meclis karar alırsa Cumhurbaşkanının 3. kez adaylığı meşru hale gelecek, tartışma olmaktan çıkacak. Ben muhalefeti de ikna edeyim böylece anayasayı da arkadan dolanayım. Ya senin anayasayı arkadan dolanma planlarına neden anayasayı alet etmek istiyorsun?”

“Cumhurbaşkanının yetkisi var, alsın kararı ülkeyi seçime götürsün”

“ Alacaksa erken bir seçim kararı eğer, Cumhurbaşkanının yetkisi var alsın kararı ülkeyi seçime götürsün. Ama dertleri bu değil, güya Meclis karar alacak. Mecliste de her iki blok tek başına alamıyor 360 milletvekilinin evet demesi lazım. Eski sistemde oylamaya katılanların çoğunluğu yeterliydi. Onu da nitelikli bir çoğunluk haline getirdiler öyle olunca da ne Cumhur ittifakının oyu ona yetiyor ne de Mecliste Millet İttifakının katılımıyla böyle bir seçim kararı alınamıyor. İkisinin birlikte ancak evet demesi lazım.”

“Muhalefetin bu oyununa gelmemesi gerekir”

“ 20 gün 25 gün için ben niye iktidarın bu anayasayı dolanma emeline alet olayım? Bizim Gelecek Partisi olarak milletvekilimiz yok ama benim şahsi kanaatim muhalefetin bu oyununa gelmemesi gerekir, erken seçimse buyur razıyız buyurun ekimde, kasım da erken seçime razıyız ama göstermelik bir öne alınmış seçime artık ülkenin tahammülü yok derim.”

http://www.ankaramasasi.com/haber/1766444/ekim-ya-da-kasimda-erken-secime-raziyiz-ama-gostermelik-bir-one-alinmis-secime-artik-ulkenin-tahammulu-yok
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.