Adnan Beker'den AK Parti'ye su zammı yanıtı

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi İYİ Parti Grup Başkanvekili Adnan Beker, su zammı eleştirilerine yanıt verdi. Akaryakıt, elektrik ve doğal gaz fiyatlarındaki artış nedeniyle ASKİ'nin maliyetinin de arttığını belirten Beker, "ASKİ at arabasıyla mı su taşıyor? TEFE TÜFE düşük kalsa suyun fiyatı da düşük kalacak." dedi.
Büşra Bayrak
|
12 Eylül 2022, Pazartesi - 21:13
Adnan Beker'den AK Parti'ye su zammı yanıtı

Ankara Büyükşehir Belediyesi Eylül Ayı Meclis Toplantısı’nda söz alan İYİ Parti Grup Başkanvekili Adnan Beker, AK Parti cephesinden gelen su zammı eleştirilerine yanıt verdi.

İYİ Partili Beker, su fiyatlarının yüzde 50’sinin belediye tarafından sübvanse edildiğini hatırlatarak, metreküp fiyatının 24 lira olması gerekirken Başkentlilere 12 liradan su verildiğini belirtti.

"Fiyatlar yüzde 500 arttı"

Türkiye genelinde yaşanan fiyat artışlarına dikkat çeken Beker, ASKİ’nin de giderlerinin yüzde 500 arttığını vurguladı. Beker,” ASKİ’nin girdileri arttı 1.800 milyar elektrik parası geliyor. Yurt dışından gelen parça fiyatları yüzde 500 arttı. Bu maliyetlerde bu bütçeyle karşılanıyor. Hadi arttı diyelim bütçemiz, devlet destek verdi dediniz ama bizim maliyetlerimiz gerçekten çok arttı. Eğer ki Bala Belediye başkanımızın dediği gibi gerçekten 3 ayda kırsalda yaşayan vatandaşımıza 2 bin lira veya üzerinde su parası geliyorsa burada bir yanlışlık var. Bunu da düzeltmek ASKİ’nin görevi, bizim görevimiz.” dedi.

"ASKİ at arabasıyla mı su taşıyor?"

“Bana kalsa su bedava olsun” diyen Beker, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Suyun bir maliyeti var, bir sürü çalışanı var. Seçim vaatlerine girersek biz burada neler neler söyleriz. Seçimden önce mazotu 2 liraya alacaktık şimdi olmuş 30 lira. Eğer mazotun litresi 28 lira olmuşsa ASKİ’nin maliyeti de ona göre artıyor. Elektriği, doğal gazı biliyorsunuz.  ASKİ at arabasıyla mı su taşıyor? ASKİ’nin de bütün maliyetleri ona göre oluyor. Suya zam gelmedi TEFE TÜFE’ye göre su zammı yapılıyor. TEFE TÜFE düşük kalsa suyun fiyatı da düşük kalacak.”

http://www.ankaramasasi.com/haber/1772588/adnan-bekerden-ak-partiye-su-zammi-yaniti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.