Hilal Ayık'tan Mansur Yavaş'a 'su zammı' eleştirisi

Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık, Mansur Yavaş’ın 2014 ve 2019 yıllarındaki suya indirim vaatlerini hatırlatarak, ”Sayın başkan seçimlerden sonra iradesini kudretini mi yitirdi?” ifadelerini kullandı.
Büşra Bayrak
|
12 Eylül 2022, Pazartesi - 19:53
Hilal Ayık'tan Mansur Yavaş'a 'su zammı' eleştirisi

Ankara Büyükşehir Belediyesi Eylül Ayı Meclis Toplantısı’nda söz alan Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık, son zamanlarda Başkentte tartışma konusu olan su zammıyla ilgili Mansur Yavaş’a eleştirilerde bulundu.

ASKİ’nin su zammı yaptık demek yerine kırsal alan kararını kalkan gibi kullandığına değinen Ayık, Mansur Yavaş’ın su faturaları konusunda 2014 yılında  “Su fiyatını indiremeyeceğimi iddia edebilir. Bütçeyi ben yöneteceğim ve su bedelini in-di-re-ce-ğim. Bunu yapmak mümkün” tweeti attığını, 2019 yılında da “ Biz suyu Allah’ın nimeti olarak görüyoruz ve sudan para kazanılmayacağına inanıyoruz” şeklindeki sözlerini hatırlattı.

"Mansur Yavaş iradesini kudretini mi yitirdi?"

“Adayken yaptırdığınız indirimleri seçildiğinizde niye yaptırmadınız?” diyerek Mansur Yavaş’a eleştiri de bulunan Ayık, “ Sayın başkan seçimlerden sonra iradesini kudretini mi yitirdi? Hani seçimden önce ben söyledim oldu derken seçimden sonra yetki kendisindeyken neden aylarca meclisimize su zammıyla meşgul etmiştir? Biz aylarca bu mecliste su zammını konuştuk. Biz her zaman su zammına karşı çıktık.” dedi.

Ayık, kademeli su tarifesi konusu tartışıldığı zaman Ankara’nın bir tarafının tarım alanı olduğu ve tarifenin kırsal kesimde yaşayanları mağduriyete neden olabileceği konusunda Yavaş’ı uyardıklarını belirtti.

" ASKİ meclise bir teklif sunsun"

TÜİK verilerine değinen Ayık, kırsal mahalle ifadesinin Ankara’nın yüzde 6’sını kapsadığını ve yüzde 94’ünün pahalı su tükettiğini aktardı.

Mansur Yavaş’ın seçim döneminde en büyük vaadinin su tariflerine olduğunu yineleyen Ayık, “ASKİ meclise bir teklif sunsun yüzde 6 değil yüzde 94 hatta Ankara’nın yüzde 100’üne uygun fiyata su ulaştıralım. “ diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1772554/hilal-ayiktan-mansur-yavasa-su-zammi-elestirisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.