'Akkoyunlu Köyü'ndeki su faturası tartışmalarına İYİ Partili Beker de katıldı

İYİ Parti Grup Başkanvekili Adnan Beker tartışmalara konu olan Akkoyunlu Köyü'nde yaşayan vatandaşların su faturlarıyla kürsüye çıktı. Beker, "18 liralık faturada var 400 lira ödeyende var. Demek ki bazı vatandaşımız fazla su kullanıyor kullandığına göre geliyor. Az kullanana az fatura geliyor. Ama bu kırsal kalkınma çıktığı zaman vatandaşımızın su problemi kalmayacak” dedi.
Büşra Bayrak
|
13 Eylül 2022, Salı - 19:45
'Akkoyunlu Köyü'ndeki su faturası tartışmalarına İYİ Partili Beker de katıldı

Geçtiğimiz haftalarda Bala’nın Akkoyunlu Köyü’nde vatandaşların yüksek oranda gelen su faturalarına isyanının haberlere konu olmasının ardından ortaya çıkan su zammı iddiaları Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde tartışılmaya devam ediyor.

Belediye Meclisi Eylül ayı toplantısında söz alan İYİ Parti Grup Başkanvekili Adnan Beker, Akkoyunlu Köyü’ndeki hanelerin su faturalarıyla kürsüye çıktı.

" Bala kırsal kalkınmaya geçerse önümüzdeki ay yüzde 25 düşük ödeyecek"

Fazla su tüketen hanenin faturasının yüksek, az su tüketenin ise faturasının düşük olduğuna dikkat çeken Beker, konuşmasında şunları kaydetti:

“Bala’nın Akkoyunlu Köyü’nün bütün faturaları burada. O köyde 2 bin 325 lira gelen var, 2 bin 670 lira gelen vatandaşımızda var. İsimleri de var, Tuncer Yardım,  Mehmet Buğday. Aynı köyde 593 lira gelende var. Tabi bunların atık su bedeli alınanı var, alınmayanı var. Kısacası aynı köyde 250 lira gelende var. Bu köy 65-70 hane, 10 hanesine yüksek rakam gelmiş. Geri kalanına 3 ayda 500-350-400 gibi rakamlar gelmiş. Bunun aylık okunması gerekiyor, daha titiz davranılması gerekiyor. Bala eğer kırsal kalkınmaya geçerse önümüzdeki ay yüzde 25 ödeyecek. Yani 3 ayda 4 bin lira ödeyen arkadaşımız bin lira ödeyecek.  Bu büyükşehrinde, ilçe belediyelerinde, vatandaşında sorunu. Bir an önce hızlandırılıp ilçe belediyelerinin gündeme alması lazım. Büyükşehrinde bunu hızlandırması lazım. Ben şunu da beklerdim belediye başkanlarımızdan genel sekreterliğe gidilmiş yok yanlış yazılmış filan. Mansur Başkan’ı arasalardı. Bir telefon edilseydi Mansur Başkan’a ulaşırlardı. Mansur Başkanda bu konuya ağırlığını hepimizden çok koyardı. Burada ilçelerin faturaları var 18 liralık faturada var 400 lira ödeyende var. Demek ki bazı vatandaşımız fazla su kullanıyor kullandığına göre geliyor. Az kullanana az fatura geliyor. Ama bu kırsal kalkınma çıktığı zaman vatandaşımızın su problemi kalmayacak”

http://www.ankaramasasi.com/haber/1777969/akkoyunlu-koyundeki-su-faturasi-tartismalarina-iyi-partili-beker-de-katildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.