Murat Ilıkan, ABB Meclis gündemine Ankara Kalesi'ni taşıdı!

Ankara Kalesi'nin sorunlarını ABB Meclis'ine taşıyan Murat Ilıkan, Ankara Büyükşehir Belediyesine seslendi. Ilıkan, "Orada bir yetki karmaşası var. Büyükşehir Belediyesinin adım atmasını bekliyoruz" ifadeleri kullandı.
Ecem Çetin
|
12 Nisan 2023, Çarşamba - 17:10
Murat Ilıkan, ABB Meclis gündemine Ankara Kalesi'ni taşıdı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Nisan ayı Meclis toplantısının 3. birleşimi gerçekleştirildi

ABB Meclisi MHP Grup Başkanvekili Murat Ilıkan, Meclis gündemine Ankara Kalesi'nin sorunlarını taşıdı. 

Ankara Kalesi'nin Ankara'nın medeniyet sembollerinden biri olduğunu ifade eden Ilıkan,  İç Anadolu'nun da medeniyetin beşiğinin olduğu şehir merkezlerinden bir tanesi olduğunu belirtti. 

" Ankara Kalesi'nde güvenlik, aydınlatma problemi hat safhada"

Murat Ilıkan, "Her ne kadar arzu ettiğimiz değeri, kıymeti görmese bile ne olursa olsun bütün eksikliklerini, imkansızlıklarına rağmen halen Ankara turizminin de beşiği. İç- dış truzimde oraya gelip gidiyor. Maalesef Ankara Kalesi'nin öyle problemleri var ki, Ankara Kalesi'nde telefon çekmiyor 2023 yılındayız. Ankara Kalesi'nde internet GSB Operatörleri çalışmıyor. Ankara Kalesi'nde sahipsiz sokak hayvanlarının istilası başlamış durumda. Ankara Kalesi'nde güvenlik, aydınlatma problemi hat safhada. "

"Bir yetki karmaşası var"

Meclis gündemine bu konuyu taşıyarak belediyenin öncülük ve önderlik yapmasını arzu ettiklerini söyleyen Ilıkan, "Neden? Orada bir yeti karmaşası var. Kalede Kültür Bakanlığı var. Kültür Varlıkları Kurulu var. Kalede Büyükşehir Belediyesi var. Kalede Altındağ Belediyesi var." ifadelerini kullandı. 

"Büyükşehir Belediyesinin adım atmasını bekliyoruz"

Yetki karmaşasıyla herkesin birbirine yetki ve sorumluluk havale ettiği bir durum ortaya çıktığını söyleyen Ilıkan, şunları söyledi: 

"Bizim önerimiz şu ki; Önergemizi de sorunların araştırılması olarak dile getirdik ama. Hem orada yaşayan vatandaşların hem de bu şehirde turizmle ilgilenen herkesin ana şikayeti. Kale ile ilgili problemlerin palyatif ya biz oraya imza attık, buradan haber bekliyoruz gibi çözümlerden ziyade aynı fuar A.Ş gibi bir üst yapı oluşturulup, çünkü Ankara Kalesi sadece bir kurumun olamaz. İçinde TOBB'un ATO'nun, ASO'nun, Esnaf Odalarının özellikle valiliğin ama öncülüğünü Büyükşehir Belediye Başkanlığının yaptığı, buraya özel bütçelerin ayrıldığı burada herkesin yetki karmaşasında ortadan kaldırıldığı bir çözüm sunmak gerekir. Yoksa orası kendi halinde, kendi kaderine terk edildiği sürece, böyle bir yandan boyuyoruz, badana yapıyoruz. Bir yandan da başka taraflarını çürütüyoruz. Bu konuda da Büyükşehir Belediyesinin adım atmasını bekliyoruz.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2078535/murat-ilikan-abb-meclis-gundemine-ankara-kalesini-tasidi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.