Altılı masada seçim senaryoları

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin 13. Cumhurbaşkanı’nın Altılı masanın göstereceği adayı olacağını söyledi. Altılı masa içindeki partilerden bazıları diğerlerinin listesinden aday gösterilebilir mi? sorusuna ise Kılıçdaroğlu,''41 ilde bağımsız geri kalan 40 ilde ortak liste üzerinde çalışıyoruz" dedi.
Onur Çetinkaya
|
19 Eylül 2022, Pazartesi - 11:29
Altılı masada seçim senaryoları

Yazar ve yöneticilerle bir araya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2023 seçimlerine ilişkin konuştu.

13. cumhurbaşkanı Altılı masa belirleyecek

Cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili sorular için altılı masa ve altılı masadaki liderlerin kararını işaret eden CHP Genel Başkanı, Türkiye’nin 13. Cumhurbaşkanı’nın Altılı masanın göstereceği adayı olacağını dile getirdi.

Kılıçdaroğlu, ''Cumhur İttifakı parlamentoda çoğunluğu sağlayabilir mi? Hayır. Erdoğan da kabul ediyor, bunu sağlayamayacağını. Erdoğan, ‘Cumhurbaşkanlığını kazanırım ama Meclis çoğunluğu elimden gider’ düşüncesinde. Ama Cumhurbaşkanlığını da biz kazanacağız'' ifadelerini kullandı.

''41 ilde bağımsız, 40 ilde ortak liste üzerinde çalışıyoruz''

Altılı masa içindeki partilerden bazıları diğerlerinin listesinden aday gösterilebilir mi? sorusuna değinen CHP lideri "41 ilde bağımsız geri kalan 40 ilde ortak liste üzerinde çalışıyoruz" yanıtını verdi.

Her siyasi parti en az 41 ilde kendi logosu ile seçine girmek zorunda ya da hiç seçime girmeyecek yani başka partinin logosuyla girebilir diyen Kemal Kılıçdaroğlu,'' 41 ilde bağımsız yani kendi partisi altında girenlerin, geri kalan 40 il ve 87 seçim çevresinde müşterek girme ihtimali olabilir. Bu konuda bir çalışma yaptık. ‘Hangi illerde ortak liste çıkarırsak hangi illerde bağımsız hangi illerde ortak listeyle girersek daha başarılı oluruz’ diye simülasyonlar yaptık. Arkadaşlarımız çalışmalarımızı ittifakı oluşturan diğer partilere giderek bunları anlattı.'' diye konuştu.

İttifak yok zaten, biz şu an ‘masa’nın etrafındayız'

CHP Genel Başkanı, Millet İttifak'ının şu anda olmadığının altını çizdi.

Kılıçdaroğlu,'' Bildiğiniz gibi ‘İttifak yok’ diye açıklama yapıldı. İttifak yok zaten. İttifak daha sonra ortaya çıkacak. Biz şu anda bir ‘masa’nın etrafındayız. Hepimizin ortak bir amacı var. Biz daha cumhurbaşkanı adayını belirlemedik. İktidar olduğumuzda neleri yapacağımız konusunda alacağımız yol var. Bu konuda da ekipler çalışıyor. Evet, genel başkanlar Altılı Masa etrafında ayda bir kez buluşuyor. Ama genel başkan yardımcıları çalışıyor.'' açıklamasını yaptı

''Altılı masada yedinci parti olmayacak''

Kemal Kılıçdaroğlu Altılı masada yeni bir parti olacak mı ? sorusuna son noktayı koydu. Masada yedinci bir partinin olmayacağını belirtti.''Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı,  7. parti olmayacak. Altılı masa altı olarak kalacak o konuda görüş birliği var. Cumhurbaşkanı seçimleri dolayısıyla daha sonraki süreçte işbirliğine girilebilir.'' diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1788172/altili-masada-secim-senaryolari
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.