Kılıçdaroğlu,''6’lı masa uzlaşırsa adaylığa hazırım''

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı adaylığı hakkında konuştu. Kılıçdaroğlu, ''Altılı masa uzlaşırsa adaylığa hazırım'' diye konuştu.
Onur Çetinkaya
|
05 Eylül 2022, Pazartesi - 11:11
Kılıçdaroğlu,''6’lı masa uzlaşırsa adaylığa hazırım''

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, katıldığı televizyon programında 2023 seçimleri ve ittifaka dair açıklamalarda bulundu.

''Altılı masa uzlaşırsa, cumhurbaşkanı adaylığına hazırım''

Cumhurbaşkanlığı adaylığını hakkında konuşan Kılıçdaroğlu, adaylığa hazır olduğunu söyledi.

CHP Genel Başkanı,'' Altı lideri oturur belirler açıklarız. Hep birlikte destek veririz. TC devletinin 13. Cumhurbaşkanı da uzlaşma kültürünü esas alarak çünkü demokrasilerde asıl olan uzlaşmadır, ülkemizi aydınlığa çıkarmak zorundayız. Altılı masa ismim üzerinde uzlaşırsa hazırım. Devletin nasıl yönetilmesi gerektiği belli.'' diye konuştu.

"Çatlak yok ''

Kemal Kılıçdaroğlu, son günlerde ortaya atılan çatlak iddiasına yanıt verdi. CHP lideri, Altılı masada herhangi bir çatlak olmadığını vurguladı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Çatlak yok efendim. Altı ayrı lideriz, demokrasi istiyoruz, hak ve özgürlük istiyoruz. Birisi konuşuyor diğerleri biat ediyor, bizde öyle bir şey yok. Herkes düşüncesini söyler. Bugüne kadar açıkladığımız bildirilerde altı parti liderinin de imzası var. Buyursunlar onlar da yapsınlar. Altı lider ortak miting de yapabiliriz ayrı ayrı da yapabiliriz. Sorun miting değil, bu sistem. Bu sistem Türkiye’yi felakete götürüyor." açıklamasını yaptı.

''Beni sorgulamak istiyorsanız karşıma çıkın''

Devlet Bahçeli’nin “Kılıçdaroğlu mutlaka sorgulanmalıdır” sözleriyle ilgili Kılıçdaroğlu, "Doğrudur tabii sorgulanmalı. Kılıçdaroğlu diyor ki Süleyman Şah türbesi neden kaçırıldı? Askeri hastaneleri kapattınız dünyada askeri hastanesi olmayan tek ordu Türk ordusu evet sorgulanmalıyım. Bunu söylüyorum. Suç mu işliyorum bunu sormak suçsa evet suç işliyorum...Beni sorgulamak istiyorsanız yüreğiniz varsa niye televizyonlarda karşıma çıkmıyorsunuz? Hodri meydan,'' ifadelerine yer verdi.

Tekin'in sözlerine yanıt 

Kılıçdaroğlu, Gürsel Tekin’in “HDP’ye bakanlık verebiliriz” açıklaması konusunda ise, "Karar alınırken altı lider oturup karar alacağız. Dolayısıyla şu veya bu herhangi bir şekilde ironi de yapabilir başka bir konuşma da yapabilir. Burada önemli olan altı liderin karar almaları.'' dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1758178/kilicdaroglu6li-masa-uzlasirsa-adayliga-hazirim
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.