Mamak'ta 'Edebiyat Festivali' kitapseverlerle buluşacak

Ankara'da ilk kez 21-25 Eylül tarihleri arasında Mamak Belediyesi ve Türkiye Yazarlar Birliği iş birliği ile 'Edebiyat Festivali' gerçekleştirilecek.
Ecem Çetin
|
19 Eylül 2022, Pazartesi - 16:37
Mamak'ta 'Edebiyat Festivali' kitapseverlerle buluşacak

Mamak Belediyesi ve Türkiye Yazarlar Birliği iş birliği ile Ankara'da ilk kez Edebiyat Festivali düzenlenecek. 

Musiki Muallim Mektebi'nde gerçekleştirilecek olan festival, 21 Eylül'de başlayacak 25 Eylül'e kadar Başkentlileri ağırlayacak.

Festival kapsamında çok sayıda isim ve kitap Ankaralı okurseverlerle buluşacak 

Festival öncesi Mamak Belediye Başkanı Murat Köse ve Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı Musa Kazım Arıcan festivale ilişkin basın açıklaması gerçekleştirdi. 

" Özel tematik bir festival yapacağız inşallah"

Köse,  "Mamak Belediyesi olarak Ankara Edebiyat Festivali’ne ev sahipliği yaptığımız için mutluyuz. Özel tematik bir festival yapacağız inşallah. Türkiye’nin her yerinden edebiyatçılarımız, sanatçılarımız bu festivale katılacak. Ankara’da ilk kez gerçekleştirilecek olan “Ankara Edebiyat Festivali”ne tüm gençlerimizi özellikle davet ediyoruz. Çünkü yaptığımız bu tür festivallerle onların dünyasında yeni bir kapı açabilmeyi umuyoruz" dedi.

"Okurlarla yazarlar uzun soluklu birliktelikler gerçekleştirsin istiyoruz"

Arıcan,  Festivalde çok boyutlu etkinliklerimiz olacak. Yazarlarımızı okurlarla buluşturacağız. Onlarla söyleşi imkanı bulacaklar. Okurlarla yazarlar uzun soluklu birliktelikler gerçekleştirsin istiyoruz. Özellikle gençlerimizin edebiyatta çok önemli gayret ve çabalarının olduğunu görüyoruz. Ve bu festivalde onlara da yer açıyoruz. Bu festival yazarların genç yazarlarla buluşmasına olanak sağlayacak. İnşallah Edebiyat Festivalini her yıl gerçekleştireceğiz ve bunu geleneksel hale getireceğiz" açıklamasında bulundu. 

Köse ve Arıcan basın toplantısının sonunda basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 

"Edebiyat iklimini burada teneffüs edecekler"

Ankara Masası'nın, 'Ankara'da ilk kez düzenlenen edebiyat festivaline Mamak Belediyesi Musiki Muallim Mektebi ev sahipliği yapıyor. Festivalde çok sayıda isim var. İsimleri seçerken nelere dikkat ettiniz? Gençler yoğun katılım sağlayacaktır. Bunu göz önünde bulundurdunuz mu? ' sorusunu yanıtlayan Musa Kazım Arıcan, şu ifadeleri kullandı: 

"Önceliğimiz Ankara'da edebiyata ilişkin yazarlarımızı, sanatçılarımızı düşündük. Festivalin ana teması Ankara Edebiyat Festivali. Ankara üzerine, Ankaralı edebiyatçı, kültür insanı, sanatçı, yazar, şair önceliğimiz bu oldu. Ankara ile ilişkisi olan, Ankara ile edebi yazıları olan ve Ankara'dan yolu geçen yazarlarımız, şairlerimiz ağırlıklı olarak isimlerimiz bu şekilde. Ve gençlerimiz var oldukça fazla. Burada bir genç yazarlar buluşması var. Biz tüm edebiyat faaliyetlerimiz de gençlerimize bir alan açmaya çalışıyoruz. Gençlerimiz kabiliyet ve yeteneklerini edebiyat alanında da gösterebiliyor. Onlara daha fazla fırsat verilmesini düşünüyoruz ve buna da biz bir alan açıyoruz. Dolayısıyla Ankara Edebiyat Festivali'nde ilk başlangıçta genç yazarlar buluşmasına da ev sahipliği yapmış oluyoruz ki bu gelenekte devam edecek. Bundan sonra artık Ankara'daki edebiyat festivalinin en önemli paydaşlarından bir tanesi genç yazarlar olacak. Bu vesile ile şunu da söylemek isterim. Edebiyatçı, yazar, şair, kültür insanı her zaman gençtir. Dolayısıyla buradaki genç yazarları şöyle tanımlıyoruz biz; Edebiyata, kültüre, sanata ilişkin ilk kez yazmaya başlayanlar, yeni yazmaya başlayanlar ustalarla buluşma anlamında aslında bir edebiyat iklimini burada teneffüs edecekler. Ama biz tüm edebiyatçılarımızı, yaşı ne olursa olsun, genç kabul ediyoruz. Çünkü, edebiyat her zaman için, insanı genç kılar."

"Festivali amaçlarımıza ulaştığımızın büyük bir göstergesi"

Murat Köse, Ankara Masası'nın sorusu üzerine  Musiki Muallim Mektebi'ndeki restorasyon çalışmasına ilişkin bilgi verdi. 

Köse, "Restorasyon ile ilgili çalışmaların büyük oranını tamamladık. Buranın konservatuar öğretiminin öne çıkartılması ve bu çerçevede fonksiyonlandırılması için de çalışmalarımızda sürüyor. Burada tiyatro çalışmaları, müzik eğitimleri, koro çalışmalarımız devam ediyor. Burası 20'li yıllardan 80'li yıllara kadar 60 yıl civarında Ankara'nın sanatının kalbinin attığı yer olmuş. Şu anda biz tekrar burayı bu hüviyetini kazanması için çalışmalar yapıyoruz. Ankara Edebiyat Festivali'nin burada yapılıyor olması amaçlarımıza ulaştığımızın büyük bir göstergesi. Dolayısı ile tüm Ankaralı hemşerilerimizi Ankara Edebiyat Festivali için güzel Mamak'ımıza, Musiki Muallim Mektebimize davet ediyoruz." şeklinde konuştu. 


http://www.ankaramasasi.com/haber/1788845/mamakta-edebiyat-festivali-kitapseverlerle-bulusacak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.