Mustafa Yılmaz: Altılı masadan Cumhur İttifakı'na sürpriz geçişler olacak

Tv5 Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Yılmaz, altılı masadaki partiler arasında milletvekili listelerini belirleme sürecinde kırgınlıklar ve küskünlüklerin yaşanabileceğini söyledi. Önemli bir iddiayı dile getiren Yılmaz, "Çok sürpriz isimler Cumhur İttifakı'na geçebilir" dedi.
Ankara Masası
|
20 Eylül 2022, Salı - 14:19
Mustafa Yılmaz: Altılı masadan Cumhur İttifakı'na sürpriz geçişler olacak

Tv5 Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Yılmaz, Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in gündeme dair sorularını yanıtladı.

Artık bir seçim sürecine girildiğini belirten Yılmaz, partilerin değil ittifakların yarışacağına dikkat çekti. 

'HDP'ye bakanlık verilebilir' açıklaması ve adaylık çıkışlarının ardından 'altılı masa dağılıyor' yorumlarına ilişkin ise Mustafa Yılmaz, " Altılı masada bir kriz yok. Ama varmış gibi hava yaratılıyor. Ancak bu haberler masayı etkilemiyor dersek yalan olur. Masanın bunları atlatması lazım" değerlendirmesinde bulundu.

Yılmaz, seçim sürecinde ittifakların birbirini en hassas noktalarından vurmaya çalışacağını ifade etti.

Masanın yüzleşeceği iki önemli konu

Altılı masanın çalışmalarına da değinen Mustafa Yılmaz 2 Ekim'den itibaren kritik bir sürece girileceğini söyledi.

Yılmaz, masanın yüzleşeceği iki önemli konuğu başlığı olduğunu belirterek " Bir tanesi Cumhurbaşkanı adaylığı, bir tanesi de parlamento" diye konuştu.

6 siyasi partinin aday belirleme sürecine ilişkin yürüttüğü stratejiyi doğru bulduğunun altını çizen Tv5 Genel Yayın Yönetmeni "Bu isim bulamadıklarından ya da bu tartışmanın taşıdığı risk açısından da böyle yapıldığını düşünmüyorum. Yarın da açıklayabilirler adayı. Türkiye’de bir cumhurbaşkanı adayının başarılı olabilmesi için partilerin desteğini alabilmesi gerekiyor.  Ekmeleddin İhsanoğlu’nun ortak adaylığında teşkilatlar sahiplenmediği için başarılı olunamadı. Seçim gerçekten sokakta kazanılıyor. Sonra sandıkta sonuç alıyorsunuz. Yani sokakta sizin adınıza sizin çözüm önerilerinizi anlatacak insanların olması gerekiyor. Parti teşkilatları bu yüzden önemlidir." dedi.

2 Ekim'den sonra daha somut adımların atılmasını beklendiğini aktaran Mustafa Yılmaz "Altılı masa 5-6 tane ayrı formül üzerinde çalışıyor. Seçim işbirliğinin ötesinde, artık 2 Ekim’den itibaren koalisyon hükümetinin müzakerelerini göreceğiz. Yani aday kim olacak, tartışmasında aday değil adayın belirlenme süreci somutlaşacak. Anketlerin hepsi değerlendirilecek." şeklinde konuştu.

"Sürpriz isimler parti değiştirebilir"

Milletvekili pazarlığının da önümüzdeki süreçte kritik olduğunu vurgulayan Yılmaz, küskünlükler ve kırgınlıklar neticesinde partiler arasında geçişlerin olabileceğini aktardı.

Sürpriz isimlerin parti değiştirebileceğini iddia eden Yılmaz şunları söyledi;

Küskünlük kırgınlıklar olacak. Her partinin seçime tek girdiği dönemde de bunları yaşıyoruz. Listeler açıklandığında, beklentisini bulamayan kişiler arasında tartışmalar oluyordu. Tek parti olarak seçime girerken bile yaşanan bir sürecin altılı masa gibi bir ortamda yaşanmaması mümkün değil. Bu tür tartışmalar olacak. Hatta çok sürpriz isimlerden geçişler olacak. Altılı masadan parti olarak ayrılma beklemiyorum ama bu partilerin içerisinden bazı isimlerin önümüzdeki süreçte  Cumhur İttifakı’na katılabileceğini düşünüyorum.

Yılmaz tersine geçişlerin de olabileceğinin özellikle altını çizdi.

Kılıçdaroğlu'na kesin itiraz yok, başkanlar gündemde değil

Yılmaz, altılı masanın adayı olarak ismi ön plana çıkan CHP Genel Başkanı kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına ilişkin ise masada kesin bir itiraz olmadığını belirtti.

Adayın yüzde 99 masadan belirleneceğini iddia eden Yılmaz, ismi geçen belediye başkanlarının adaylıklarının ise hiç gündeme gelmediğini söyledi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1790811/mustafa-yilmaz-altili-masadan-cumhur-ittifakina-surpriz-gecisler-olacak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.