Ankara Onkoloji Hastanesi kapatılıyor iddiası

Ankara Onkoloji Hastanesi'nin, Etlik Şehir Hastanesi için verilen hasta garantisi nedeniyle kapatılacağı iddia edildi.
Onur Çetinkaya
|
21 Eylül 2022, Çarşamba - 09:58
Ankara Onkoloji Hastanesi kapatılıyor iddiası

Etlik'te yapımı tamamlanan Şehir hastanesinin ardından kanser hastalarının tedavi edildiği 400 bin kişiye poliklinik, 25 bin kişiye ise yataklı tedavi hizmeti veren Ankara Onkoloji Hastanesi kapatılıyor. 

Hastanenin Etlik Şehir Hastanesi için verilen hasta garantisi nedeniyle kapatılacağı iddia edilirken vatandaşlar ise durumdan endişeli.

Karar gazetesinin haberine göre;  Hastanenin yetiştirdiği uzmanlar ve verdiği hizmetin yanı sıra, hastaneye yürüme mesafesi uzaklığında özellikle şehir dışından gelen hastalar için Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin ve Yeni Mahalle Belediyesi'nin yaklaşık 300 kişiyi ağırlayabildiği konaklama merkezleri bulunuyor.

Yemek ve konaklamanın ücretsiz olduğu bu merkezlerde hastaların yanlarında refakatçılar de kalabiliyor. 29 Ekim'de açılması planlanan Etlik Şehir Hastanesi'nde bu imkanların olup olmayacağı henüz belli değil.

Etlik Şehir Hastanesi için verilen hasta garantisi nedeniyle Ankara Onkoloji Hastanesi’nin yanında her biri eğitim ve araştırma hastanesi niteliğinde olan, Zübeyde Hanım Etlik Doğumevi, Dışkapı Yıldırım Beyazıt, Dr. Sami Ulus ve Ulucanlar Göz Hastanesi de kapatılmak istendiği öne sürüldü.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1791544/ankara-onkoloji-hastanesi-kapatiliyor-iddiasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.