3 bin rakımda üs açılışı

Ankara Masası
|
24 Mayıs 2020, Pazar - 12:50
3 bin rakımda üs açılışı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İkiyaka Dağları'ndaki Göllerbaşı Üs Bölgesi'nin açılışını yaptı, Ramazan’ın son iftarını Mehmetçik ile açtı.

Türkiye, şehirlerini, dağlarını, sınırlarını hatta sınır ötesini teröristlerden birer birer temizliyor.

Terörden arındırılan bölgeler kalıcı olarak güvenli hale getiriliyor.

3 yıl önce bölücü PKK’lı teröristlerin  girilemez dediği İkiyaka dağlarındaki Göllerbaşı bölgesine Mehmetçik şanlı bayrağımızı dikti.

3 bin metrede şimdi bir de üs bölgesi oluşturuldu.

Hakkari’nin Yüksekova ilçesindeki Göllerbaşı Üs Bölgesinin açılışını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu gerçekleştirdi.

Açılışa, Bakan Yardımcıları Mehmet Ersoy ve İsmail Çataklı, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Hacı İlbaş, Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık ve AK Parti Hakkari İl Başkanı Emrullah Gür de katıldı.

Elleri tetikte karlı dağlarda mevzide nöbetteki askerlerle sohbet eden İçişleri Bakanı Soylu Ramazan ayının son iftarını da onlarla birlikte yaptı.

Bakan Soylu, Jandarma Uzman Çavuş İsmail Aykut'un İstanbul'daki babası Hamet Aykut ile telefonla görüştü.

Hamet Aykut'un bayramını kutlayan Soylu "Dualarınıza ihtiyacımız var. Allah sizlerden razı olsun. Vatana çok güzel ve hayırlı bir evlat yetiştirmişsiniz.” dedi.

Soylu, Jandarma Uzman Çavuş Harun Reşit Demireller'in 14 yaşındaki kardeşi Güllendam Demireller ile de görüşerek bayramını kutladı.

Kahraman Mehmetçikler 2017 yılında bölgeyi teröristlerden temizlemiş ve  Haziran ayında İkiyaka dağlarında dev bir Türk bayrağı açıp bayram namazı kılmıştı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/17944/3-bin-rakimda-us-acilisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.