İyilik Treni Ankara'dan Pakistan’a uğurlandı

Pakistan’da yaşanan sel felaketinin ardından bölgede yaraları sarmak için İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı koordinasyonunda temel insani yardım malzemesi taşıyan 8’inci ve 9’uncu İyilik trenleri Pakistan’a doğru yola çıktı.
Onur Çetinkaya
|
22 Eylül 2022, Perşembe - 12:55
İyilik Treni Ankara'dan Pakistan’a uğurlandı

İçişleri Bakanlığı AFAD koordinasyonunda sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle hazırlanan insani yardım malzemeleri, Pakistan’da yaşanan sel afetinden etkilenen 33 milyondan fazla insanın yaralarını sarmak için Ankara Tren Garı’ndan Pakistan’a doğru yola çıktı.

"Umut ediyoruz ki  yardım malzemelerinin afetzedelere yardımı dokunur"   

AFAD Genel Başkan Yardımcısı Önder Bozkurt, Pakistan’da yaşanan sel afeti sonrası 30 Ağustos'ta birinci İyilik Treni’ni Pakistan’a uğurladıklarını hatırlatarak, “Bugün de 8’inci ve 9’uncu İyilik trenlerimizi yolcu ediyoruz. Umut ediyoruz ki trenlerle giden hem yardım paketleri hem hijyen kolileri hem de çadır ve battaniye gibi temel insani yardım malzemelerinin bölgede selden etkilenen afetzedelere yardımı dokunur. '' diye konuştu.

47 vagonluk İyilik Treniyle,  997,2 ton ağırlığında 50 bin 126 gıda kolisi, 42,7 ton ağırlığında 7 bin 140 hijyen kolisi, 203,8 ton un, 10 ton makarna ve bin 40 ton ağırlığındaki 57 bin 266 koli sel mağdurlarına gönderildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1795722/iyilik-treni-ankaradan-pakistana-ugurlandi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.