Özbekistan’dan Rusya karşıtı ikinci hamle

Özbekistan'ın Din İşleri Kurulu, Müslümanların vatanlarını savunmak dışında herhangi bir askeri faaliyete katılmalarını yasaklayan ve haram ilan eden bir fetva yayınladı.
Ersin Küçükbarak
|
24 Eylül 2022, Cumartesi - 16:24
Özbekistan’dan Rusya karşıtı ikinci hamle

Rusya, Ukrayna’da istediği ilerlemeyi sağlamakta zorlanınca kısmi seferberlik kararı aldı.

Sadece Çeçenistan’dan destek

Ancak bu plana Çeçenistan Devlet Başkanı Ramazan Kadirov dışında eski Sovyetler Birliği ülkelerinden kimseden destek gelmedi.

Kazakistan, Özbekistan ve Kırgızistan, vatandaşlarını Rusya'nın Ukrayna'ya karşı başlattığı savaşına katılmamaları konusunda uyardı.

Kırgızistan’dan vatandaşlarına “çatışmalara katılmayın” uyarısı

Kırım Haber Ajansı'nın haberine göre; Moskova'daki Kırgız Büyükelçiliği, başka bir ülkenin topraklarındaki çatışmalara katılan Kırgız vatandaşlarının 5 yıl ila 10 yıl arasında hapis cezasıyla karşı karşıya kalabileceğine yönelik bir açıklama yaptı.

Büyükelçilik, Rusya'da yaşayan Kırgızların savaşa katılmaya zorlanmaları halinde elçiliğe başvurulmasını istedi. Özbekistan ve Kazakistan Moskova Büyükelçilikleri de vatandaşlarını Rusya'nın Ukrayna'ya karşı savaşına katılmamaya çağırdı.

“Müslümanlar vatanlarını savunmak dışındaki askeri faaliyetleri haram”

Özbekistan, ikinci bir adım atarak Rus ödeme sistemi Mir'den de çekildi. Moskova karşıtı son darbe ise Özbekistan Din İşleri Kurulu'ndan geldi. Özbekistan Din İşleri Kurulu, Müslümanların vatanlarını savunmak dışında herhangi bir askeri faaliyete katılmalarını yasaklayan ve haram ilan eden bir fetva yayınladı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1798824/ozbekistandan-rusya-karsiti-ikinci-hamle
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.