İstanbul’da şiddet ve medya çalıştayı düzenlenecek

Radyo Televizyon Üst Kurulu tarafından İstanbul’da düzenlenecek geniş katılımlı Çalıştay’da şiddet konusu ve şiddetin medyada işleniş biçimi ele alınacak.
Onur Çetinkaya
|
25 Eylül 2022, Pazar - 12:04
İstanbul’da şiddet ve medya çalıştayı düzenlenecek

RTÜK çalıştaya ev sahipliği yapacak. 

İstanbul’da düzenlenecek Çalıştay’da şiddet konusu ve şiddetin medyada işleniş biçimi ele alınacak.

Salı günü gerçekleştirilecek toplantıya bakanlar, ilgili devlet kurumların yöneticileri, meslek örgütü temsilcileri ve medya kuruluşlarının yöneticileri katılacak.

Kadınlara, çocuklara, dezavantajlı gruplara, sağlık çalışanlarına başta olmak üzere toplumsal şiddet konusu detaylarıyla değerlendirilecek.

İçişleri ve Milli Eğitim Bakanlarının katılımlarının beklendiği buluşmada ilgili kamu kurumlarının üst düzey yöneticileri de hazır bulunacak. 

Basın ve yayıncılık meslek örgütlerinin temsilcilerinin yer alacağı Çalıştay’da medyanın üst düzey yöneticileri dinlenecek.

Örneklerle medyanın dikkati çekilecek

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in açılış konuşmasını yapacağı Çalıştay’da Üst Kurul uzmanları “Şiddet ve Medya” konulu teknik sunum gerçekleştirecek.

Medya yöneticilerine şiddetin medyada işleniş biçimine ilişkin çeşitli uyarı ve önerilerin yapılacağı “Şiddet ve Medya Çalıştayı”nda, medya kuruluşlarının yöneticileri de konu hakkındaki görüşlerini kamu otoritesine aktaracak.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1799292/istanbulda-siddet-ve-medya-calistayi-duzenlenecek
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.