Dağıstan'da Putin'in kısmi seferberlik kararına karşı direniş

Rus polisi, Rusya'nın güneyindeki Dağıstan bölgesinde kısmi seferberlik kararını protesto eden göstericilere müdahale etti.
Ersin Küçükbarak
|
26 Eylül 2022, Pazartesi - 09:52
Dağıstan'da Putin'in kısmi seferberlik kararına karşı direniş

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından ilan edilen kısmi seferberlik, ülke genelinde protestolara yol açtı. Özellikle Hazar Denizi kıyısındaki müslüman çoğunluklu Dağıstan gibi yoksul etnik azınlıkların yaşadığı bölgelerde daha da şiddetli protestolar yaşandı.

Sosyal medyada, bölge başkenti Mahaçkale'de "savaşa hayır" sloganları atan protestocuların polisle karşı karşıya geldiğini gösteren çok sayıda video paylaşıldı.

Bir videoda bir grup kadının bir polis memurunu kovaladığı görüntülenirken, birkaç videoda protestocuları gözaltına almaya çalışan polislerle göstericiler arasında çıkan arbede yer aldı..

The Daily Beast köşe yazarı Julia Davis, sosyal medya hesabından, Dağıstan'da kendisini kovalayan kadınlardan kaçan bir polisin görüntüleri ile Yakutistan'daki kadınların da "çocuklarımız yaşasın" diyen kadınların güvenlik güçlerini çevreleyerek yaptığı eylemi de paylaştı.

Bugün erken saatlerde Dağıstan'a bağlı bir köydeki düzinelerce protestocu, yetkililerin 8 bin nüfuslu köyden 100'den fazla erkeği askerlik hizmeti için çağırdığını bildirmesine karşı protesto amacıyla ana yolu trafiğe kapattı.  


http://www.ankaramasasi.com/haber/1799869/dagistanda-putinin-kismi-seferberlik-kararina-karsi-direnis
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.