İyi Partili Yüksel:“20 yılda, 20 milyon yoksul yaratmakla övünen bir iktidarla karşı karşıyayız”

İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Ünzile Yüksel, “20 yılda, 20 milyon yoksul yaratmakla övünen bir iktidarla karşı karşıyayız” dedi.
Ersin Küçükbarak
|
26 Eylül 2022, Pazartesi - 16:33
İyi Partili Yüksel:“20  yılda, 20 milyon yoksul yaratmakla övünen bir iktidarla karşı karşıyayız”

Ünzile Yüksel Ankara Masası Gündem programında Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik’in konuğu oldu.

Türkiye’yi dolaştıklarında en derine inen bir yoksullukla karşılaştıklarını anlatan Yüksel, “Rahmetli Süleyman Demirel’in bir sözü vardı. İktidarları tencere devirir diye. Tencere zaten devrilmiş şu anda. Devrilirken iktidarı da götürdüğü sanıkta ortaya çıkacak” ifadesini kullandı.

Yüksel, “15 maaşlı bilemez 5500 lira maaşla nasıl geçinildiğin, 11 maaşlı bilemez evine 2 kuruş para girmeyen evleri bilemez. Borcu silinen müteahhitler bilemez neler oluyor o evlerde, Anadolu’da neler oluyor  bilemez. Ankara’nın göbeğinde Altındağ’da Keçiören’de o evlerde neler yaşanıyor bilemez. Doğalgazı, elektriği kesildiği için soğuktan battaniyenin altında çocuklarını ısıtmaya çalışan Fadime hanımı onlar bilemez” şeklinde konuştu.

“20  yılda, 20 milyon yoksul yaratmakla övünen bir iktidarla karşı karşıyayız”

 “20  yılda, 20 milyon yoksul yaratmakla övünen bir iktidarla karşı karşıyayız” diyen Yüksel şöyle devam etti:

“ İnsan üzülür, şapkasını önüne koyar, ben ne yaptım da bu insanları bu kadar fakirleştirdim, bu kadar kulu, kula muhtaç ettim. Manete muhtaç etmek denir bizim orada yöresel ağızla. Niye ettim diye sorar.”

“Niye elektrik parasına muhtaç ettin insanı, niye?”

“ Ama açıklıyor, bir bakan açıklıyor, 4,5 milyon kişinin, ailenin elektrik parasını verdim. Niye elektrik parasına muhtaç ettin insanı, niye? Niye o kadınları biz yardım veriyoruz ve şöyle yapıyorlar, bakın geliyor illerden. Kendi ilimden de geliyor. Ne yapıyorlar, valiliklerle birlikte işbirliği yapıyorlar. Onların listelerini çıkarıyorlar, onlara paket yolluyorlar, Cumhurbaşkanının mektubunu koyuyorlar. O insanlar şey zaten, yani o insanlar üniversite de okusa çalışmasın, o insanlar lise mezunu olmuş ama onlar çalışmasın. İşte, 50 TL, 100 TL, 500 TL harçlık verelim, evlerinde otursun.”

“Sıkışınca kömür parası verelim ki bana minnet duysun”

“Sıkışınca biz onlara kömür parasını verelim ki, elektrik parasını verelim ki bana minnet duysun. Böyle iktidar olmaz, bu bir zulümdür. Böyle bir iktidar olmaz. İktidarın görevi nedir; milleti mutlu etmektir, eşit ve adaletli olarak yönetmektir.”

“TC’sini alsa da, partisine üye yapsa da o kadınlar onlara oy vermeyecek”

“ Ve nasıl gönderiyorlar, nokta atışı yapıyorlar. TC’lerine bakıyorlar paketleri verirken, kendi partilerinin üyesi mi değil mi diye. TC’sini alsa da, partisine üye yapsa da o kadınlar onlara oy vermeyecek."

http://www.ankaramasasi.com/haber/1800908/iyi-partili-yuksel20-yilda-20-milyon-yoksul-yaratmakla-ovunen-bir-iktidarla-karsi-karsiyayiz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.