Erkin Delikanlı, yeniden Demokrat Parti Ankara İl Başkanlığına seçildi

Demokrat Parti Ankara Olağanüstü İl Kongresi Altınpark’ta yapıldı.
Ersin Küçükbarak
|
29 Mayıs 2022, Pazar - 15:59
Erkin Delikanlı, yeniden Demokrat Parti Ankara İl Başkanlığına seçildi

Kongrede, Ankara İl Başkanlığı’nın faaliyet raporu okundu ve gelir gider hesapları oylanarak ibra edildi.

Kongrenin açılışında bir konuşma yapan Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, 27 Mayıs’ta milletin kendi mukadderatına hakim olmasını içine sindiremeyenlerin müdahaleleri neticesinde tarihimizin acı bir sayfasının açıldığını hatırlattı.

“O gün bugündür tabii bir demokrasi serüvenimiz maalesef olmadı. Kaybettiklerimizi yerine koymak adına verdiğimiz mücadelede Mehter Marşı gibi iki ileri bir geri bugünlere kadar geldik.” Diyen Uysal, “Özellikle de bugün millete yaslanarak gelenlerin devletin gücüyle beraber kendi fikrini kendi düşüncesi dışındaki insanlara dayatma anlayışıyla her gün temel hak ve hürriyetlerimizden başlayarak bu ülkede demokrasinin hukukun küme düşmesine vesile olmuş bir iktidarın olduğu dönemde daha da anlamlı olduğu kanaatindeyim. Zaman zaman meşruiyet kaygısıyla Menderes’e, Demokrat Parti’ye referans verenlerin zaman içerisinde gördük ki onların meselesi ne millet ne milli irade ne demokrasi ne de hukuk.” şeklinde konuştu.

“27 Mayıs’ı anıyor ama siyasi konjonktür sebebiyle darbecilerin ismini ağzına almıyor”

Uysal, iktidarın darbeyi yapan Milli Birlik Komitesi diyerek darbecilerin ismini telaffuz edemediğine dikkati çekti.

Gültekin Uysal şöyle devam etti:

“Darbeyi yapan milli bir komitesidir diyerek,  majestelerinin Anadolu Ajansı'na buradan bildirmek isterim. Siz tarihi geriye doğru akıtarak,  hakikatleri değiştirmezsiniz. Bugün siyasi konjektür itibariyle , birileri ile iş birliği yapıyoruz diyerek,  darbecilerin isimlerini anmazsanız zaten sizin Demokrat Parti ne demek, Menderes ne demek, ne anladığınız, o yaslı haliyle, Faruk Nafiz Çamlıbel'in Demokrat Parti Milletvekili olarak Yassıada'da ifade ettiği gibi, dalgaların, gam götürüp, sevinç getirdiği o Yaslı adayı, o yaslı halinden çıkarır, bina üstüne bina dikerek tek bildiğiniz rantiye içerisinde, ne yaptığınızı biliyoruz.”

“Darbecilerin isminin kamusal alanlardan silinmesi için kanun teklifi vereceğiz”

“Buradan açık yüreklilikle ifade ediyorum. Bugün darbecilerin isimlerini ifade etmekten çekinen mühtedi demokratlara önümüz hafta TBMM'de kamusal alanlardan darbecilerin isimlerinin silinmesi için kanun bir teklifi vereceğimizi ifade etmek isterim”

Gültekin Uysal, Ak Parti iktidarının ekonomi politikalarını da eleştirdi.

Türk milletinin 20 yıldır  hiç bir mazeret bırakmayacak Ak Parti’ye yetki verdiğine işaret eden Uysal, milletin iktidara 2,6 trilyon doların üzerinde bir bütçe verdiğini ifade etti.

“Ekonomideki başarısızlığınızın faturasını muhalefete yükleyemezsiniz”

Uysal, “20 yıllık uzun bir dönemi, milletimiz kendilerine tanımış olmasına rağmen, bugün halen bir takım mazeretlere sığınma gayretlerini görüyoruz. Milletimiz mazeret bırakmamıştır. İnsanların sorumluluğu iki şeye göredir. Yönetenlerin de elbet aynı ölçülerledir sorumluluğu. İmkanlarınız ve kabiliyetleriniz ölçeğindedir. Bugün bu büyük milletin kendilerine güç vermiş olmasına rağmen, bugün geldiğimiz noktada, Türkiye'de her sahada, sistematik çöküşün yaşandığı böyle bir dönemin neticesinde, hala suçu muhalefette, hala suçu kitleleri, kendilerine anlamadığını gerekçe göstererek, bir takım ithamlarda bulunarak bugünleri geçireceklerini zannetmektedirler.” dedi.

“Kim cahil kim vatan haini?”

 Gültekin Uysal, şunları söyledi: “Kendileri için her adımı, bir varlık yokluk, mücadelesi haline getirenler, kendi zafiyetlerinin, kendi şahsi zafiyetlerinin, bu büyük ülkenin, milli güvenlik açığına dönüştüğünü bilmeyenler, her gün attıkları adımlar, her gün tercih ettiği politikalarla beraber, maliyeti, 84 milyona yüklemenin derdi içerisindeler. Bugün Türkiye , 198 ülke arasında enflasyonda 6. sıraya gelmiş, 735 CDS pirimi ile risk primi ile dünyada 3. yüksek risk pirimine sahip olur hale gelmiş. O OECD, AB, G-20  kategorilerindeki ülkeler içerisinde, 260 dolar ile en düşük asgari ücreti veren ülke haline gelmiş, büyük mütefekkir mühtedi Erdoğan çıkmış diyor ki, Bu politikamızı anlamayanlar ya cahildir ya vatan hainidir. Bu tablo ortadayken kim cahil kim vatan haini?”

“Türkiye’nin Erdoğan ve AKP ile yürüme imkanı yok”

 Dolarda her 10 kuruş artışın millete 6 milyar TL maliyeti olduğuna ve bu maliyetin her geçen gün arttığına işaret eden Uysal, bütçe açığının aylık bazda 50 milyara yaklaşarak tehlikeli seviyelere çıktığının altını çizdi.

Uysal, “Bu cahillerin parti programında halka kötülük mü yazıyor?” diye sordu.

“Onların tek hedefi Recep Tayyip Erdoğan’ı iktidarda tutmak. 6’lı masadaki liderler olarak bizim millete taahhüdümüz ise demokrasidir, hukuktur, refahtır” ifadesini kullanan Uysal, Türkiye’nin Erdoğan’lı ve AKP’li yürüyüşünü devam ettirme imkanı olmadığını sözlerine ekledi.

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Cemal Enginyurt da, hükümete ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sert sözlerle yüklendi.

Enginyurt şunları söyledi:

“Sen Adnan Menderes olamazsın”

“Sayın Cumhurbaşkanı Adnan Menderes' i anıyor. Nerede? Yassıada'da. Ne diye anıyor? Kendini Menderes'e benzeterek,  Menderes'e yaptıklarını bize yapamayacaklar diyor. Sayın Cumhurbaşkanı  yanılıyorsun, sen Adnan Menderes olamazsın. Adnan Menderes, milletin adamıydı, devletin adamıydı, cumhuriyetin adamıydı, halkın adamıydı. Sense sadece sırça köşkünde, saraylarda üç beş maaş alan, dokunulmazlık zırhının arkasında saklan, yandaşlarının ve yoldaşlarının Cumhurbaşkanısın. Dolayısıyla sen, kendini Menderes'e asla benzetme.”

“Hem geçmişi suçluyor hem eski Türkiye’nin liderlerine sarılıyor”

“  Bu millet Menderes' i, Menderes' in evlatlarını iyi tanıyor. İşine geldi mi Menderes' e, Demirel'e Özal'a hakaret edeceksin. Ediyor mu? Ediyor. Ne diyor ? Benden önce araba yoktu. Benden önce elektrik yoktu. Benden önce gaz yağı, gaz lambası ile otuyorlardı. Benden önce mumla oturuyorlardı. Ama bilmiyor ki, tarihten haberi yok ki... Ey Cumhurbaşkanı! Senden önce gaz lambası ile oturuluyor dediğin ülkede, mumla oturuyor dediğin ülkede, mavi gözlü dev adam 1926 yılında Kırıkkale'de elektrik santrali kurdu. Sen diyorsun ya, elektrik yoktu. İşte bu demokratların babası Süleyman Demirel, yüzlerce baraj yaparak, bu ülkede barajlar kralı oldu. Ve sen hep geçmişi suçluyorsun. Hep geçmişe saldırıyorsun. Eski Türkiye diyerek sürekli hakaret ediyor, sürekli eski Türkiye ile kendini kıyaslıyorsun. Sonra sıkışınca da eski Türkiye'nin liderlerine sarılıyorsun. Onları kendi politikalarına alet etmeye çalışıyorsun. Biz demokratlar olarak hep haykırdık, haykırmaya devam ediyoruz.  Ne eski Türkiye var, ne yeni Türkiye var. Mavi gözlü dev adam Mustafa Kemal Atatürk'ün büyük Türkiye'si var.”

Demokrat Parti’nin ve 6’lı masanın Türkiye’ye umut olduğuna işaret eden Enginyurt, “6’lı masanın altında arkasında kim var?” diyerek soru işareti oluşturulmak istendiğini ifade etti.

Enginyurt, “6’lı masanın arkasında 7. var. Doğru söylüyorlar. Arkasında kim var ilan ediyorum. 6’lı masanın ardındaki isim mavi gözlü dev adam Mustafa Kemal Atatürk’tür” dedi.

"SADAT'a tepki: "Yüreğin yetiyorsa iktidarı teslim etme görelim seni"

“Tayyip Erdoğan giderse ülke yıkılır söylemiyle reislerini kurtarmaya uğraşıyorlar. Sürekli korku yaratmaya çalışıyorlar” diyen Enginyurt, “Bir tane SADAT diye zıttırık bir örgüt çıkarmışlar. Adam geçen gün tehdit ediyor bizi. Biz diyor Türkiye Cumhuriyeti’ni kanla, canla kurduk diyor. Biz bu ülkeyi vatan hainlerine sandıkta teslim etmeyiz diyor. Yüreğin yetiyorsa teslim etme görelim seni haydi. Kimsiniz siz? Sandıkla geldiniz sandıkla gideceksiniz. 3 Kasım 2002’de millet sizi iktidara getirdi. Yapılacak ilk seçimde oy vermezse gideceksiniz. Yok gitmeyeceklermiş. Kanla almışlar, canla almışlar. Neymiş hesap soracaklarmış. ” şeklinde konuştu.

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt, 7 Haziranla 1 kasım arasında yaptığınızı bir daha mı yapacaksınız? Yemez. Artık bu millet ona geçit vermez” ifadelerini kullandı.

Enginyurt, devri sabık yaratacaklarını ve milletten çalınan ne varsa hesabını soracaklarını vurguladı.

Kongrenin açılışında konuşan Demokrat Parti Ankara İl Başkanı Erkin Delikanlı, Ak Parti’nin neye itiraz etti ve neyi değiştireceğiz dediyse tam da ona dönüştüğünü söyledi.

“AKP neyi eleştirdiyse ona dönüştü”

“Yasakları kaldıracağız dediler bin beterini getirdiler. Yolsuzlukla mücadele edeceğiz dediler, şeffaflıkta Türkiye’yi dibe indirdiler. Yoklukla savaşacağız dediler ekonomiyi perişan ettiler” diyen Delikanlı, “Şimdi milletimize zenginlik vaat edip kendileri zenginleşenleri, siyasi tarihin çöplüğüne gönderme zamanı. Millete hizmetkar olmaya geldik deyip millete efendilik taslayanları sandığa gömme zamanı. İnsanımızı taneyle domatese, İnsanımızı gramla ete mahkum eden, sofraları küçültenleri sandıkta perişan etmeye var mısınız?” şeklinde konuştu.

“Kırat Gültekin Uysal ile yeniden şahlanıyor”

Delikanlı şöyle devam etti:

“Demokrat Partililer korkan değil cesaret eden, şikayet eden değil mücadele eden, düzene ayak uyduran değil değiştiren, millete tepeden bakan değil milletiyle yürüyenlerdir. Bu gidişe razı olmayanlardır. Yeter söz milletin diye haykıranlardır. Allah’ın izniyle Kırat sayın Genel Başkanımız, genç, milletine sevdalı liderimiz Gültekin Uysal ile yeniden şahlanıyor.”

25 bin üye hedeflediklerini anlatan Delikanlı, “Sıkı çalışacağız. Kırat rozetlerini birer birer takacağız” ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından oylamaya geçildi. Erkin Delikanlı, 119 delegenin oyu ile yeniden Demokrat Parti Ankara İl Başkanlığına seçildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1536874/erkin-delikanli-yeniden-demokrat-parti-ankara-il-baskanligina-secildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.