Erdoğan,"Enflasyonu hızla düşürme kabiliyetine sahibiz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ekonomik Dönüşüm ve Yeni Paradigmalar Zirvesi'nde konuştu. Enflasyon mesajı veren Erdoğan," Enflasyonu hızla düşürme kabiliyetine sahibiz" dedi.
Onur Çetinkaya
|
30 Eylül 2022, Cuma - 11:26
Erdoğan,"Enflasyonu hızla düşürme kabiliyetine sahibiz"

Ekonomik Dönüşüm ve Yeni Paradigmalar Zirvesi'ne katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomideki  gelişmelere ilişkin önemli mesajlar verdi.

''Ülkemize yönelik senaryoların son sahnesi ekonomik yıkım üzerine'

Kendi özgün ekonomi modelimizi oluşturduk diyen Cumhurbaşkanı, "İktisat politikaları konusunda ilk dile getirdiğimizde pek çok çevrenin garipsediği yaklaşımları vardı. Her küresel kriz bizim yaklaşımlarımızın ne kadar doğru olduğunu teyit etmiştir. Ülkemize karşı haksız, hukuksuz, adaletsiz bir şekilde uygulanan yaptırımlar bizi bu yolu aramaya mecbur bırakmıştır. " açıklamasını yaptı.

"Enflasyonu hızla düşürme kabiliyetine sahibiz"

Alınan tedbirler sayesinde küresel finans araçları üzerinden ülkeye kurulan tuzakların boşa çıkarıldığını ifade eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Yatırım, istihdam, üretim, ihracat yoluyla büyüme modeli üzerinden Türkiye'de bir ekonomi modelini oluşturduk. Bu süreçte aldığımız yaralar da var. Dünyadaki geleneksel üretim ve tedarik kanallarında yaşanan bozulmalara karşı güçlü altyapımızla öne çıktık. Enflasyon oranımızın nispeten yüksek seviyede çıkması bazılarını şaşırtıyor olabilir. Aynı enflasyonu onları aynı hızla şaşırtabilecek şekilde düşürme kapasitesine sahip ülkeyiz." diyerek ekonomiyle ilgili bir kez daha mesaj verdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1808772/erdoganenflasyonu-hizla-dusurme-kabiliyetine-sahibiz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.