Erdoğan, "Sinsi saldırıların son mermisi ekonomimize sıkıldı"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Dolmabahçe Ofisi'nde düzenlenen Katılım Finans Strateji Belgesi Tanıtım Toplantısı'nda konuştu. Ekonomi üzerinden açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı, "Sinsi saldırıların son mermisi ekonomimize sıkıldı" ifadesini kullandı.
Onur Çetinkaya
|
03 Ekim 2022, Pazartesi - 12:49
Erdoğan, "Sinsi saldırıların son mermisi ekonomimize sıkıldı"

Katılım Finans Strateji Belgesi Tanıtım Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, enflasyon ve ekonomiye dair değerlendirmelerde bulundu.

Küresel ekonomik krizin yeni sorunlara yol açarak dünyada etkisini sürdürdüğüne vurgu yapan Erdoğan, "Türkiye siyasi ve ekonomik krizlerden elde ettiği tecrübelerle diğer ülkeler arasından ayrılmıştır." diye konuştu.

"Sinsi saldırıların son mermisi ekonomimize sıkıldı"

Türkiye'ye kumpasların kurulduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu sinsi saldırıların son mermisi ekonomimize sıkıldı. Tuzaklara karşı verdiğimiz mücadele bizi daha güçlü kıldı. Enflasyonun da üzerinden gelerek Türkiye Yüzyılını hep birlikte inşa edeceğiz." açıklamasını yaptı.

Katılım finans sisteminin önümüzdeki dönemde ekonomide hedefe ulaşmamızda daha büyük katkısı olacağına eminim diye konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,"Katılım bankalarının hızlı bir büyüme sürecine gireceğine inanıyorum." dedi.

"Katılım Bankası ismi Katılım Finans Kurumu olmalı"

Cumhurbaşkanı konuşmasının devamında ise, 

"Katılım finans kuruluşlarının bankalardan bir farkının olmadığına ilişkin genel bir algı toplumumuzda yer etmiş durumdadır.

Bu algıyı dönüştürmenin ilk adımı halen kullanılan Katılım Bankası isminin Katılım Finans Kurumu şeklinde değiştirilmesi olabilir.

Çözüm katılım bankası isminin katılım finans kuruluşu şeklinde değişmesi olabilir. Bu ayrışmayı sağlayabilir" ifadelerine yer verdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1815073/erdogan-sinsi-saldirilarin-son-mermisi-ekonomimize-sikildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.