AK Partili eski vekil Mazhar Bağlı yolsuzluktan tutuklanan kardeşini skandal ifadelerle savundu

Yolsuzluk iddiasıyla tutuklanan TMO Şanlıurfa Şubesi eski Müdür Yardımcısı Abdurrahman Bağlı'nın ağabeyi AK Parti eski Milletvekili Prof. Dr. Mazhar Bağlı kardeşini "İslam hukukunda ganimet müessesi vardır ve Suriye savaş ganimeti helaldir" ifadeleriyle savundu.
Ankara Masası
|
02 Ekim 2022, Pazar - 13:31
AK Partili eski vekil Mazhar Bağlı yolsuzluktan tutuklanan kardeşini skandal ifadelerle savundu

25. dönem Şanlıurfa AK Parti Milletvekilli Mazhar Bağlı,  Şanlıurfa Toprak Mahsulleri Ofisi’nde (TMO) yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla tutuklanan kardeşi TMO Şanlıurfa Şubesi eski Müdür Yardımcısı Abdurrahman Bağlı'yı tepki çeken ifadelerle savundu.

Bir yıl önceki haberi alıntılayan Mazhar Bağlı, "Kardeşim ile ilgili bir olay benimle ilişkilendirme çabanızı lanetliyorum. Ayrıca İslam hukukunda ganimet müessesi vardır ve Suriye savaş ganimeti helaldir." paylaşımında bulundu.

İhaleye fesat karıştırma suçlaması

Mazhar Bağlı ağabeyi Abdurrahman Bağlı, Şanlıurfa Toprak Mahsulleri Ofisi’nde (TMO) yolsuzluk yapıldığı iddialarına ilişkin çok sayıda kişi ile gözaltına alınmış ve daha sonra tutuklanmıştı.

Abdurrahman Bağlı dahil dört kişiye, Şanlıurfa 2. Sulh Ceza Hâkimliği tarafından “rüşvet almak ve vermek”, “ihaleye fesat karıştırmak”, “kamuyu zarara uğratmak” suçlaması yöneltilmişti.

Şanlıurfa 1. Ağır Ceza Mahkemesince Bağlı ve 10’u aşkın kişi hakkında aynı suçlardan dava açıldı. Delil olarak ihbarlar ve telefon konuşmalarının gösterildiği iddianamede Bağlı, yedi ihaleye fesat karıştırmakla suçlandı. Beş ihalenin Ortadoğu Nakliyat isimli firma tarafından alındığı ifade edilirken iddianamede kamunun zarara uğratıldığı bilgisi yer almıştı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1814249/ak-partili-eski-vekil-mazhar-bagli-yolsuzluktan-tutuklanan-kardesini-skandal-ifadelerle-savundu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.