Öztrak: “Erdoğan ve şürekasının "epistemolojik kopuşu" milletimize çok pahalıya patladı”

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, açıklanan enflasyon rakamlarına “Erdoğan ve şürekasının "epistemolojik kopuşu" milletimize çok pahalıya patladı” sözleriyle tepki gösterdi.
Ersin Küçükbarak
|
03 Ekim 2022, Pazartesi - 12:16
Öztrak: “Erdoğan ve şürekasının "epistemolojik kopuşu" milletimize çok pahalıya patladı”

Enflasyon rakamlarının açıklanması sonrası CHP’den ilk değerlendirme parti sözcüsü Faik Öztrak’tan geldi.

Faik Öztrak, üretici enflasyonunun Eylül’de Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdığına işaret etti.

Öztrak sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, Hazine ve Maliye Bakanı’nın söylediği ve kamuoyunda anlaşılamayan  “Neo klasik ekonomi düşüncesinden, epistemolojik bir kopuşu temsil eden heteredoks yaklaşım, günümüzde giderek ön plana çıkan; davranışsal ekonomi ve nöroekonomiyle daha fazla önem kazanmaktadır.” sözlerine göndermede bulundu.

"Erdoğan ve şürekasının "epistemolojik kopuşu" milletimize çok pahalıya patladı"

Faik Öztrak “Eylül'de üretici enflasyonu yüzde 151,5 ile cumhuriyet tarihi rekorunu kırdı. Tüketici enflasyonu yüzde 83,5 ile 1998 Temmuz'undan bu yana en yüksek seviyeye çıktı. Erdoğan ve şürekasının "epistemolojik kopuşu" milletimize çok pahalıya patladı.” ifadelerine yer verdi.

"Üretici ve tüketici enflasyonu arasındaki fark rekor"

Üretici ve tüketici enflasyonu arasındaki farka dikkat çeken Öztrak bir başka paylaşımında, "Eylül'de üretici enflasyonu yüzde 151,5. Tüketici enflasyonu yüzde 83,5. Üretici ve tüketici enflasyonu arasındaki fark, 68 puan. Bu da ayrı bir rekor..." dedi.

Öztrak, Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK ile İstanbul Ticaret Odası İTO'nun enflasyon verileri arasındaki farkın 24 puana çıktığını belirterek şu paylaşımı yaptı:

" TÜİK 'in rakamlara yaptığı işkence, artık çok sırıtıyor"

"Eylül'de; ENAG enflasyonu %186,3 İTO ücretliler geçinme enflasyonu %107,4. TÜİK tüketici enflasyonu %83,5. TÜİK 'in rakamlara yaptığı işkence, artık çok sırıtıyor. İTO ile TÜİK 'in tüketici enflasyonu arasındaki makas 24 puan. Böyle bir makas geçmişte hiç yok!"

"Hükümete %29,7 enflasyonla başladılar %83,5 ile gidiyorlar"

Ak Parti'nin göreve iktidara geldiğinde enflasyonun yüzde 29,7 olduğunu hatırlatan CHP Sözcüsü Öztrak şunları yazdı:

"Hükümete nasıl başladılar? Tüketici enflasyonu % 29,7, Üretici enflasyonu %30,8. Hükümetten nasıl gidiyorlar? Tüketici enflasyonu %83,5. Üretici enflasyonu %151,5."

http://www.ankaramasasi.com/haber/1815017/oztrak-erdogan-ve-surekasinin-epistemolojik-kopusu-milletimize-cok-pahaliya-patladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.