ABD, Rum askerlerini eğitecek

Amerika Birleşik Devletleri Rum ordusunu eğitme kararı aldı. ABD Savunma Bakanlığı, Kıbrıslı Rumları eski Varşova Paktı ülkelerine uyguladığı özel eğitim ve işbirliği programına aldı.
Onur Çetinkaya
|
03 Ekim 2022, Pazartesi - 12:38
ABD, Rum askerlerini eğitecek

Kıbrıs Rum Yönetimi’ne silah ambargosunu kaldıran ABD, şimdi de Rum ordusunu eğitme kararı aldı. 

ABD Savunma Bakanlığı, Rum ordusunu eski Varşova Paktı ülkelerine uyguladığı özel eğitim ve işbirliği programına aldı. ABD, Rum yönetimini New Jersey eyaleti ile eşleştirdi, ‘kardeş’ ilan etti.

Rum Savunma Bakanı Haralambos Petridis ise eğitim ve işbirliği programına alınmaktan büyük memnuniyet duyduklarını söyledi.

Petridis, ''Amerikan ordusu ile stratejik işbirliğini derinleştiren önemli bir adım atıldı. İşbirliğimiz sürekli gelişecek'' dedi. New Jersey Ulusal Muhafızlık Bürosu Pentagon'a, Güney Kıbrıs Rum Kesimi ile askeri işbirliği yapmak için başvuruda bulundu. Pentagon ise bu başvuruyu kabul etti. 

Başvurunun kabulü sonrası Senato İlişkiler Komitesi Başkanı Bob Menendez eyaletteki 7 diğer Kongre üyesi ile beraber, Ulusal Muhafız Bürosu Stratejik Planlar ve Politika Direktörü Tümgeneral Randolph Staudenraus'a mektup yazdı. Bu mektupta başvuruyu güçlü bir şekilde desteklerini belirtti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1815054/abd-rum-askerlerini-egitecek
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.