Yunanistan'dan yeni silahlanma kararı! Miçotakis'ten Türkiye'ye akla zarar suçlama

Yunanistan Başbakanı Kriyakos Miçotakis; Brüksel'de yaptığı açıklamada Türkiye'yi hedef alan sert ifadeler kullandı. Miçotakis'in kurmayları ise yeni bir savunma programını Yunanistan Parlamentosu'na sundu.
Mevlüt Peker
|
24 Haziran 2022, Cuma - 10:12
Yunanistan'dan yeni silahlanma kararı! Miçotakis'ten Türkiye'ye akla zarar suçlama

Yunanistan'ın saygın gazetelerinden Kathimerini'de yer alan haberde; Yunanistan Başbakanı Kriyakos Miçotakis hükümetinin yeni bir savunma programını Yunanistan Parlamentosu'na sunduğu bildirildi.

Sunulan yeni savunma programında; Girit'te bulunan Souda deniz ve hava üssünün altyapısının yenilenerek daha modern ve güçlü duruma getirilmesi amacıyla 190 milyon avroluk bir kaynak ayrıldı.

Souda deniz ve hava üssüne Amerika Birleşik Devletleri de büyük önem veriyor. Bizzat Amerikan ordusu tarafından aktif olarak kullanılan üslere, zaman zaman Amerikan ordusuna ait uçaklar, helikopterler, savaş gemileri ve savaş uçak gemileri geliyor.

Kriyakos Miçotakis hükümeti tarafından sunulan silahlanma programında ayrıca; denizaltı savunma maksadıyla kullanılan Sikorsky MH-60R, SeaHawk S-70 ve Aegean Hawk helikopterlerinin yanı sıra RM-70 ve 122 mm roketatarların modernizasyonu da bulunuyor.

Leopard 2 tankları için 30 bin 120 mm mermi tedariki için ise yaklaşık 150 milyon avro harcanacak.

Bu adımlarla Yunanistan'ın Doğu Akdeniz'deki tansiyonu daha da yükseltmesi bekleniyor.

Miçotakis'ten Türkiye'ye akıl almaz suçlama

Avrupa Birliği Liderler Zirvesi'nde habercilere konuşan Yunanistan Başbakanı Kriyakos Miçotakis; Yunanistan'ın Türkiye'den Avrupa Birliği ülkelerinin toprak bütünlüğüne ve egemenliğine meydan okumayı bırakarak uluslararası hukuka saygı göstermesini beklediklerini söyledi.

Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin egemenlik ve toprak bütünlüğü konusundaki tutumuna işaret eden Miçotakis, "Umarım Türkiye bu öğütleri bu kez dinler. Zira; ancak bu şekilde Doğu Akdeniz'de son iki ayda komşu ülkenin hatasıyla oluşan gerginlik azaltılabilir" ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1600262/yunanistandan-yeni-silahlanma-karari-micotakisten-turkiyeye-akla-zarar-suclama
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.