Prof.Dr. Taner Demirer: "Muayene ücreti ve ilaç fiyat farkı almayacağız"

İYİ Parti Toplumsal Politikalar Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Taner Demirer,iktidara geldiklerinde ilaç fiyat farkı ve muayene ücreti almayacaklarını söyledi.
Ersin Küçükbarak
|
06 Ekim 2022, Perşembe - 15:11
Prof.Dr. Taner Demirer: "Muayene ücreti ve ilaç fiyat farkı almayacağız"

Prof. Dr. Taner Demirer, Ankara Masası Gündem programında Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik’in konuğu oldu.

Sağlıkta dönüşüm projesinin sonunda sağlıkta şiddette ilk sıraya yükseldiğimize işaret eden Prof. Dr. Demirer, ucube bir randevu sistemi ortaya çıktığını, kötüleşen şartlar yüzünden hekim göçü başladığını, 70 bin hekim açığı olduğunu dile getirdi.

Prof. Dr. Demirer, hekimlerin açlık sınırında olduğuna dikkati çekti.

Muayene süresinin 5 dakika ile sınırlandığına dikkati çeken Prof. Dr. Demirer, bir araba lastiğinin bile 20 dakikada değiştiğinin altını çizdi.

Prof. Dr. Demirer, iktidara gelmeleri halinde hekimlerin özlük haklarının iyileştirileceğini, sağlıkta şiddeti mutlaka önleyeceklerini ifade etti.

Eczanelerin kapanmaya başladığını da anlatan Pof. Dr. Demirer şöyle devam etti:

“İyi Parti olarak ilaç fiyat farkını almayacağız”

“Bugün eczaneler tek tek kapanıyor. Niçin? Çünkü kar marjları düşük eczanelerin, eczacılar büyük sıkıntı içerisinde. Vatandaşlar artık ilaç fiyat farkını ödemek istemiyor, muayene ücreti ödemek istemiyor. Biz iktidara geldiğimizde eczacıların kar marjlarını makul düzeye çıkaracağız. İkincisi, biz iktidara geldiğimizde İyi Parti olarak ilaç fiyat farkını almayacağız vatandaştan.”

“ Ayda ikiyi geçmemek şartıyla muayene ücreti almayacağız”

“ Muayene ücreti almayacağız, ayda ikiyi geçmemek kaydıyla. Geçen, çok önemli bir eczacı Ankara’da diyor ki; vatandaşın cüzdanına gözüm ilişti, ilişmiş bulundu, baktım yol parası yok ki ben ondan muayene ücreti nasıl alayım, almadım diyor. Vatandaşın cebinde dolmuş parası yok, nasıl muayene ücreti ödeyecek? Vatandaşı rahatlatıcı tedbirleri mutlaka almak lazım.”

“Özel hastanelerdeki fiyat farklarını da asgariye indireceğiz”

“ Bu birincisiydi, ikincisi de özel hastanelerdeki fiyat farklarını da asgariye indireceğiz, makul düzeye çekeceğiz. Kanser, kan hastalıkları, romatizmal hastalıklarda bu geri ödemeden dolayı vatandaşın beklemesini önlemek için geri ödeme listelerine alışlarını kolaylaştırıp vatandaşa, akıllı ilaçları, yenilikçi ilaçları çabuk ulaştıracağız. Özellikle işitme cihazları, gözlük cam, çerçeveler, ortez, protezlerden alınan fiyat farklarını asgariye indireceğiz. Vatandaş bunları istiyor. Şeker hastalarının kullandığı insülin pompaları, pompa aparatları, kan ölçüm aparatları, bunları ücretsiz vereceğiz vatandaşa. Niçin ücretsiz vereceğiz? Ücretsiz vereceğiz çünkü, biz bu hastalıkların, kronik hastalıkların etkin kontrolünü sağlarsak hastane vizitleri, hastanedeki yük azalacak. Oradan tasarruf edeceğiz. Genç kızlarımızı ve kadınlarımızı rahim ağzı kanserinden korumak için HPV aşılarını ücretsiz vereceğiz. Mesela SMA, kas ve metabolizma hastalıkları, DOWN Sendromu, orak hücre, anemi gibi hastalıklar için doğum öncesi taramaları ücretsiz yapıp, ağırlık vereceğiz.”

“Elektrikli sandalye fiyat farklarını asgariye indireceğiz”

“ Yine elektrikli sandalye çok büyük bir konu. Türkiye’de 10 milyon engelli vatandaşımız var. Pardon, yüzde 10 oranında, 8.6 milyon engelsiz vatandaşımız var. Çok önemli bir rakam. Geçen, Engelsiz Çalıştayı'nda da Ayfer Yılmaz bakanımız vurguladı. Tıbben ihtiyacı olduğuna karar verilen engellilere, akülü, aküsüz elektrikli sandalye fiyat farklarını asgariye indireceğiz ve vatandaşlarımıza ulaştıracağız.”

Prof. Dr. Demirer, kapatılan hastanelerin hepsini açacaklarını sözlerine ekledi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1820899/profdr-taner-demirer-muayene-ucreti-ve-ilac-fiyat-farki-almayacagiz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.