İyi Partili Dikbayır: "Eylül'de enflasyon %3,08 değil 9,9"

İYİ Parti Sakarya milletvekili Milletvekili Ümit Dikbayır, parti olarak hazırladıkları alışveriş sepetinin Eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 9,9 zamlandığını söyledi. Dikbayır, “Yani enflasyon %3.08 değil %9.9” dedi.
Ersin Küçükbarak
|
07 Ekim 2022, Cuma - 17:55
İyi Partili Dikbayır: "Eylül'de enflasyon %3,08 değil 9,9"

Ümit Dikbayır, sosyal medyadan enflasyon rakamlarına ilişkin bir paylaşım yaptı.

Paylaşımında bir alışveriş listesi hazırladıklarını belirten Dikbayır, bu listenin toplam tutarının Eylül’de Ağustos ayına göre yüzde 9,9 yükseldiğini dile getirdi.

“Ağustos ayında yaptığımız alışverişin aynısını yapsaydık biz Ağustos ayında bu listeyi 1342 liraya almıştık bugün alsaydık bu listeyi fişleri burada faturaları burada 1475 liraya alacaktık. Yani bu ayki enflasyon yüzde 3,08 değil maalesef 9,90” diyen Dikbayır, Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK’in herkesi kandırmaya devam ettiğini vurguladı.

Dikbayır, “Ülkemizde gerçekleşen enflasyon Eylül ayı için yüzde 9,9’dur ve buradan bir kere daha tekrar ediyoruz vatandaşımızın acil zamma ihtiyacı var. Ürünlerin fiyatını düşüremediğinize göre vatandaşın acil zamma ihtiyacı var. İşte bu aldığımız ürünlerle normal bir ailenin en kısıtlı şartlarda bile geçinme imkanı yok. Maalesef doyma imkanı da yok. Bunun için acil zam talep ediyoruz milletimiz adına acil zam talep ediyoruz” şeklinde konuştu. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/1823439/iyi-partili-dikbayir-eylulde-enflasyon-308-degil-99
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.