Çavuşoğlu, "Suriye ile diyalog sağlanmalı"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye ve Suriye ilişkileri hakkında konuştu. Bakan Çavuşoğlu, "Suriye rejimiyle diyalog sağlanmalı" ifadesini kullandı.
Onur Çetinkaya
|
11 Ekim 2022, Salı - 12:49
Çavuşoğlu, "Suriye ile diyalog sağlanmalı"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu katıldığı programda Ankara-Şam hattında atılacak adımlara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Suriye ile görüşme olup olmayacağı konusuna değinen Çavuşoğlu, Savaşın nerelere evrildiğini gördük, kan dökülmesini istemiyoruz dedi.

"Suriye rejimiyle diyalog sağlanmalı"

Terör örgütlerini ve Türkiye'ye yönelik tehditleri bertaraf etmek için uğraştıklarını belirten Dışişleri Bakanı, "Suriye'de kalıcı bir istikrar için muhalefet ve rejimin anlaşması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin siyasi süreçle ilgili çabaları son derece samimi olduğunun altını çizen Çavuşoğlu," Uzlaşı sağlanması için Suriye rejimi ile diyalog sağlanmalı.'' diye konuştu.

" Ermenistan provokasyonlara son vermeli"

Öte yandan Rusya-Ukrayna ve Ermenistan ilişkilerine değinen Mevlüt Çavuşoğlu Rusya-Ukrayna savaşıyla ilgili, "Maalesef müzakere ve barış sürecinden uzaklaşıldı, bu fırsat kaçırıldı. Üçüncü ülkelerin müdahalelerin olduğunu görüyoruz. Özellikle Rusya’nın bu bölgeleri ilhakı için referandum yapması ve seferberlik ilan edilmesi atılan adımları daha da zorlaştırdı." dedi.

Ermenistan ile temas halinde olduklarını belirten Bakan, Suriye'de olduğu gibi Ermenistan'a karşıda diyalog konusunda samimi olduklarını söyledi. 

Çavuşoğlu, "Ermenistan ile Azerbaycan'ın bir barışa imza atması lazım. Ermenistan provokasyonlara son vermeli. İki ülke ile sürekli temaslardayız. Barış anlaşmasını da Azerbaycan teklif etti, tek derdi işgal edilen toprakların geri alınmasıydı." ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1828578/cavusoglu-suriye-ile-diyalog-saglanmali
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.