Çavuşoğlu, "Meclisimizin bu konuda aldığı karar nettir"

Bakanlık faaliyetlerini içeren 'Yıl Sonu Değerlendirme Toplantısı'nda konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan'a yönelik sert konuştu. Çavuşoğlu, "Meclisimizin bu konuda 1995’de aldığı karar nettir ve halen geçerlidir." dedi.
Onur Çetinkaya
|
29 Aralık 2022, Perşembe - 10:02
Çavuşoğlu, "Meclisimizin bu konuda aldığı karar nettir"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, dış politikaya dair açıklamalarda bulundu.

'Yıl Sonu Değerlendirme Toplantısı'nda konuşan Dışişleri Bakanı Yunanistan'a mesaj gönderdi.

"Meclisimizin bu konuda aldığı karar nettir"

Girit'in güneyinde ve batısında kara sularının 12 mile çıkarılmasına ilişkin planın 2020'den beri olduğuna işaret edilmişti. 

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ve Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ın defalarca, bu kararın ulusal çıkarlara hizmet edeceği bir zamanda alınacağını ifade ettiği hatırlatılan haberde, konuya ilişkin dosyanın yeniden açıldığı savunuldu.

Atina'nın söylemlerine Çavuşoğlu, "  Değil 12, Ege’de Yunanistan'ın 1 mil dahi karasuyu genişlemesine izin vermeyiz dedi. Atina yönetimine yönelik sözlerine devam eden Dışişleri Bakanı, "Meclisimizin bu konuda 1995’de aldığı karar nettir ve halen geçerlidir." ifadelerini kullandı.

Türkiye-Suriye ilişkisi 

Ankara ile Şam arasında diplomatik diyalog için girişimler devam ediyor. Suriye ile yaşanan süreç hakkında ise Çavuşoğlu,  "BM, ABD, Rusya, Irak ve rejimle temaslarımız sürüyor. Hulusi Paşa ve Hakan Bey dün Moskova’daydı malumunuz. Ben de Lavrov’la görüşeceğim." yanıtını verdi. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/2030135/cavusoglu-meclisimizin-bu-konuda-aldigi-karar-nettir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.