Gamze Açar'ın ölümüyle ilgili davada karar

Ankara'da iş görüşmesi için gittiği termal otelin beşinci katından düşerek ölen 17 yaşındaki Gamze Açar'ın ölümüyle ilgili görülen davada karar açıklandı. Mahkeme tutuklu iki sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.
Onur Çetinkaya
|
11 Ekim 2022, Salı - 16:00
Gamze Açar'ın ölümüyle ilgili davada karar

Ankara'da lise öğrencisi Gamze Açar'ın, iş görüşmesi için gittiği Kızılcahamam ilçesindeki termal otelin 5. katından düşerek hayatını kaybetmesine ilişkin 2'si tutuklu 5 sanığın yargılandığı davada karar çıktı.

Savcı, tutuklu sanıklar Rıza Doğan ve Mustafa Emre Demiral'ın "nitelikli kasten öldürme suçundan" ağırlaştırılmış müebbet, "nitelikli olarak kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" suçundan 21'er yıla kadar, "nitelikli cinsel istismar" suçundan ise 42'şer yıla kadar hapisle cezalandırılmalarını talep etmişti.

Tutuksuz sanıklar Mehmet Doğan ve Emre Eker için "nitelikli olarak kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" suçundan 21'er yıla kadar, "nitelikli cinsel istismar" suçundan ise 42'şer yıla kadar hapis cezası istenmişti. Savcı, tutuksuz sanık Hüseyin Emre Gürgen'in tüm suçlardan beraatini, tutuklu sanıkların mevcut hallerinin devamına hükmedilmesini talep etmişti.

Sanıklara müebbet verildi

Mahkeme tutuklu sanıklardan Rıza Doğan hakkında ağırlaştırılmış müebbet ve 26 yıla kadar hapis, Mustafa Emre Demiral hakkında ağırlaştırılmış müebbet ve 9 yıla kadar hapis cezası verdi. Tutuksuz sanıklar Mehmet Doğan, Emre Eker ve Hüseyin Emre Gürgen ise tüm suçlamalardan beraat etti.


http://www.ankaramasasi.com/haber/1829501/gamze-acarin-olumuyle-ilgili-davada-karar
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.