Kamp ve konaklamaya vergi gelecek

Otel, pansiyon, yayla evi gibi tesislerden alınan vergiye 1 Ocak 2023 itibarıyla çadır, karavan, bungalov gibi konaklamalar da tabi olacak.
Onur Çetinkaya
|
11 Ekim 2022, Salı - 16:34
Kamp ve konaklamaya vergi gelecek

2019 yılında çıkarılan ancak ertelenen konaklama vergisine ilişkin yasal düzenleme 1 Ocak 2023 tarihinde yürürlüğe girecek. 

Gelir İdaresi Başkanlığı, verginin uygulamasına ilişkin ayrıntıların yer aldığı tebliğ taslağını hazırladı.

Buna göre, konaklama vergisi otel, motel, tatil köyü, pansiyon, apart otel, termal tesis, misafirhane, yayla evi kamping gibi tesislerden yüzde 2 oranında alınacak.

Cumhurbaşkanının, bu oranı bir katına kadar artırma, yarısına kadar indirme, bu sınırlar içinde farklı oranlar tespit etme yetkisi bulunuyor. 

Kamp alanlarında konaklayanların ihtiyaçlarını kendi imkanlarıyla karşılayıp karşılamaması veya gecelemenin, işletmeye ait olsun olmasın çadır, çadır-araba, çekme karavan, motokaravan, bungalov gibi ünitelerde yapılması, hizmetin geceleme hizmeti mahiyetini etkilemeyecek.

Organizasyon hizmetleri vergi kapsamında değil

Konaklama tesislerinde geceleme hizmetinden bağımsız olarak sunulan sünnet, düğün, kokteyl, toplantı, kongre, sempozyum ve benzeri organizasyon hizmetleri verginin kapsamında değil.

Söz konusu organizasyon hizmetlerinin konaklamayı içerecek şekilde sunulması halinde, düzenlenen faturada organizasyon hizmetinin mahiyeti ve tutarının açıkça gösterilmesi veya bu hizmet için ayrıca fatura düzenlenmesi halinde bu hizmetler üzerinden konaklama vergisi hesaplanmayacak. Bu durumda vergi, sadece konaklama hizmetleri üzerinden alınacak.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1829570/kamp-ve-konaklamaya-vergi-gelecek
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.