CHP'li Kaya'dan elektrik,benzin, mazot ve doğal gaz fiyatlarının yarıya indirilmesi için kanun teklifi

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya; Ankara Büyükşehir Belediyesine bağlı ASKİ'yi iflas ettirmek amacıyla su ücretlerine yüzde 50 indirim teklifi verilmesinin ardından elektrik, benzin, mazot ve doğalgaz fiyatlarının yüzde 50 indirilmesi için TBMM'ye kanun teklifi verdi.
Ersin Küçükbarak
|
12 Ekim 2022, Çarşamba - 17:51
CHP'li Kaya'dan elektrik,benzin, mazot ve doğal gaz fiyatlarının yarıya indirilmesi için kanun teklifi

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde (ABB) Ak Parti ve MHP oylarıyla su tarifelerinde yüzde 50 indirim kararı başkent gündemine damga vurdu.

ABB kararın ASKİ’nin iflası anlamına geleceği gerekçesiyle mahkemeye taşıyacağını duyurdu.

Bu gelişmeler CHP Ankara milletvekili Yıldırım Kaya’yı harekete geçirdi.

Kaya, “Vatandaşın Enflasyona Karşı Korunması İçin Elektrik, Benzin, Mazot ve Doğalgaz Fiyatlarının Yüzde 50 İndirilmesi Hakkında Kanun Teklifi”ni Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı’na sundu.

Kanun teklifinin gerekçesinde, Eylül ayında tüketici fiyatlarının Türkiye İstatistik Kurumu verileriyle yüzde 3,08 yıllık yüzde 83,45 arttığı belirtildi.

Üretici Fiyat artışlarının ise yüzde 151,50 olduğuna işaret edilen gerekçede, yüksek enflasyonun toplumun her kesimini olumsuz etkilediğine dikkat çekildi.

Gerekçede, Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde de Adalet ve Kalkınma Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi üyelerince hazırlanarak meclis gündemine getirilen  “Ankara’da tüm su tarifelerinde %50 indirim” teklifi yine AKP ve MHP’li meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildiği de hatırlatıldı.

Gerekçede şöyle denildi:

“Bilindiği gibi Ankara Büyükşehir Belediyesi maliyeti 24 TL olan suyun metreküpünü 13 TL’den satmakta iken, yüzde 50 indirim kararı ile suyun metreküp fiyatı 6,5 TL’ye indirilmiştir.

Ankara Büyükşehir Belediyesi ve tüm belediyelerimizde suyun fiyatının düşürülmesi maliyetin düşmesine bağlıdır. Maliyeti düşürmek için de elektrik, benzin, mazot ve doğalgazın fiyatının düşürülmesi gerekir.

TBMM’nin de vatandaşı enflasyon karşısında ezdirmemek için önleyici tedbirler alma sorumluluğu vardır. Elektrik, benzin, mazot ve doğalgaz fiyatlarına yüzde 50 indirim yapılarak vatandaşın yüksek enflasyon karşında koruması gerekmektedir.

Ankara Büyükşehir Belediyesinde maliyet fiyatının yarısı fiyatına satılan suyun fiyatını çoğunluk oylarıyla yüzde 50 indiren; başta Adalet ve Kalkınma partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi olmak üzere, TBMM’de grubu bulunan tüm partilerin ‘Vatandaşın Enflasyona Karşı Korunması İçin Elektrik, Benzin, Mazot ve Doğalgaz Fiyatlarının Yüzde 50 İndirilmesi Hakkında Kanun Teklifi’mize destek vererek kanunlaştırması gerekir.”

http://www.ankaramasasi.com/haber/1831043/chpli-kayadan-elektrikbenzin-mazot-ve-dogal-gaz-fiyatlarinin-yariya-indirilmesi-icin-kanun-teklifi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.