Murat Köse: "Bir kaşık suda boğuldunuz"

ABB Meclisi'nde söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse, suya yüzde 50 indirim taleplerinin fahiş zamları makul seviyelere çekmeye yönelik olduğunu söyledi. ABB'yi eleştiren Köse "Su indirimi konusunda da tam bir batağa saplandınız. Bir kaşık suda tam anlamıyla boğuldunuz. vaatlerinizin fersah fersah gerisinde kaldığınız için artık kara sayfa olarak tarihte yerinizi alıyorsunuz" dedi.
Ecem Çetin
|
12 Ekim 2022, Çarşamba - 19:12
Murat Köse: "Bir kaşık suda boğuldunuz"

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Ekim Ayı Meclis Toplantısı 3. birleşimi gerçekleştirildi.

Ankara siyasetinde günlerdir konuşulan 'suya yüzde 50 indirim' tartışması tekrardan meclisin gündemine geldi. 

Söz alan Mamak Belediye Başkanı ve AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse, köylere gelen fahiş su faturalarının nedenin CHP ve İYİ Parti'nin kademeli su tarifesi kararı olduğunu söyledi. Köse, zamları dengelemek adına indirim teklifi verdiklerini ifade etti.

"Sorun kademeli su tarifesidir"

Kademli su tarifesinin meclisten geçtiği dönemde AK Parti'nin çekimser kalarak, uygulamaya destek verdiği iddiasında bulunan CHP'lilere yanıt veren Köse, "Yaptığınız zammı, kendinizin yaptığını kabul etmeyecek kadar vatandaştan korkuyorsunuz. Sorun kademeli su tarifesidir ve ÜFE oranında her ay yapılan zamlardır. Zamları dengelemek için indirim talebinde bulunduk ancak Mansur Yavaş bu kararı veto etti." dedi.  

"Su indirimi konusunda  batağa saplandınız"

Yüzde 50 indirim taleplerinin ardından ABB'nin tavrını eleştiren Köse, sözlerine şöyle devam etti:

"Siz maalesef konuştukça batıyorsunuz. Su indirimi konusunda da tam bir batağa saplandınız. Bir kaşık suda tam anlamıyla boğuldunuz. Peki, ne yaptınız ondan sonra? Tehdit etmeye başladınız. Önce o köydeki vatandaşlarımızı, halkımızı tehdit etmeye başladınız. O zaman dediniz ki sizin yardımlarınızı keseceğiz. Büyükşehir belediyesinden arayan bürokratlar söyledi. Halkımız orada gidip dinleyin bakalım bir. Ne yaptınız mesaj gönderdiniz. "

"Tehdit ettiniz"

"Su bedelleri ile ilgili Meclis’te alınan yüzde 50 indirim kararı ile ilgili ek yardımı yapmayacağınızı söylediniz, kömür yardımını keseceğiniz ile ilgili tehditlerde bulundunuz. Kırsal kalkınma ile ilgili çiftçilerimize de yine destek yapmayacağınızı ifade ederek tehdit ettiniz. Ayrıca sosyal medyada bir bildiri yayınlayarak yine Meclis’te alınan suya yüzde 50 indirim kararı ile ilgili olarak ASKİ’nin iflas ettiğini ve hayati su yatırımlarını yapamayacağınızı ifade ettiniz. "

"Mansur Yavaş, mağduriyet rolü oynuyor "

"Bakın burada yine bir Mansur Yavaş klasiği oluyor. Mağduriyet rolü oynuyor. Yalanı ve algı ile beraber bir çaba sarf ediyor. ASKİ, su ücretlerinde yüzde 50 indirim yapıldı ve tüm sistem çöktü. ASKİ çöktü, iflas bayrağını çekti. Sanki karar uygulandı ya hemen! Mahkemeye vermişsiniz bugün öğrendik,  göreceğiz mahkemenin sonucunu. Daha ortada bir şey yok ama siz sesini duyduğunuzda bile çöktüğünüzü ifade ettiniz.  Yalan söylemek size göre ne kolay. Abartmak,  algı yapmak ne kolay. Algıda ,abartıda, yalanda belli bir seviyeye geldiniz, bu konuda tebrik ediyorum sizi." 

" Ankara Büyükşehir Belediyesinin eskisi sizsiniz"

"Bununla birlikte gerçekleri söylemek bize kaldı. Evet biz gerçekleri anlatıyoruz. Hani konu gündeme gelse sürekli geriye dönüp 5-10 yıl öncesine dönüp kendi beceriksizliklerinize kılıf alıyorsunuz sürekli. Artık kabul edin eski dediğiniz şeyde, artık Ankara Büyükşehir Belediyesinin eskisi sizsiniz. Ankara Büyükşehir Belediyesinde sizin bugüne kadar beceriksizlikleriniz, yaptığınız yapmadığınız çalışmalarla beraber vaatlerinizin fersah fersah gerisinde kaldığınız için artık kara sayfa olarak tarihte yerinizi alıyorsunuz.”

"Güçlerini tehditte dönüştürüyorlar"

Suya yapılacak indirimin ardından projelerin durdurulacağını, sosyal yardımların verilemeyeceğini açıklayan ABB'ye tepki gösteren Köse," Su olayında gördük ki, güçlerini tehditte dönüştürüyorlar. " dedi. 

Mansur Yavaş'a Meclis'e gelme çağrısında bulunan Köse "Bizden de vatandaştan da kaçamayacaksın" ifadelerini kullandı. 

Köse, "Yüzde 400'ün üzerinde zam yaparken hiç mi vicdanınız sızlamadı " Diye sordu. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/1831098/murat-kose-bir-kasik-suda-boguldunuz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.