Kılıçdaroğlu'ndan, Cemal Kaşıkçı için Washington Post’a taziye ziyareti

ABD’yi ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, katledilen yazar Cemal Kaşıkçı için Washington Post Gazetesi’ne taziye ziyaretinde bulundu.​Kılıçdaroğlu, “Hem Türkiye hem ABD, petro-dolarlar karşısında demokraside sınıfta kaldı” dedi.
Ersin Küçükbarak
|
13 Ekim 2022, Perşembe - 10:44
Kılıçdaroğlu'ndan, Cemal Kaşıkçı için Washington Post’a taziye ziyareti

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ABD gezisine devam ediyor.

Kılıçdaroğlu, gezisi kapsamında İstanbul’da Suudi Arabistan Konsolosluğu’nda katledilen yazar Cemal Kaşıkçı için Washingon Post Gazetesi’ne gitti.

Ziyaretini sosyal medyadan duyuran Kılıçdaroğlu,  “Washington Post gazetesine taziye ziyaretinde bulundum. Cemal Kaşıkçı, Washington Post'un değerli bir yazarıydı. Kaşıkçı cinayeti İstanbul'da Suudi Arabistan Konsolosluğu’nda işlendi. Bu korkunç cinayet ile yalnızca fikir özgürlüğü değil insanlık da büyük yara aldı” ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu paylaşımında şunları dile getirdi:

“Cemal Kaşıkçı davasının Suudi Arabistan'a devredilmesi, Türkiye’nin egemenlik haklarına yapılmış büyük bir hakarettir”

 “Türkiye'de işlenen bu cinayetin davasının Suudi Arabistan'a devredilmesi, Türkiye’nin egemenlik haklarına yapılmış büyük bir hakarettir. Kendi topraklarımızda bu cüret gösterilebilmiştir. Şu çok açık ki, hem Türkiye hem ABD, petro-dolarlar karşısında demokraside sınıfta kaldı.”

“Petro-dolarlarla insan öldüren prenslerin olduğu bir düzeni reddediyoruz”

“Petro-dolarlarla insan öldüren prenslerin olduğu bir düzeni reddediyoruz. Türkiye'de insan hakları ve özgürlükleri tam anlamıyla tesis edeceğiz, itibarlı bir adalet sistemine kavuşacağız. Cemal Kaşıkçı'nın hatırasının önünde, bunun sözünü bir kez daha veriyorum.”

http://www.ankaramasasi.com/haber/1831489/kilicdaroglundan-cemal-kasikci-icin-washington-posta-taziye-ziyareti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.