Babacan," Madenciliğin ölümle eşitlenmesini kabul etmiyoruz"

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin Madencilik ve Enerji Eylem Planı'nın açıklandığı toplantıda değerlendirmelerde bulundu.
Onur Çetinkaya
|
20 Ekim 2022, Perşembe - 13:31
Babacan," Madenciliğin ölümle eşitlenmesini kabul etmiyoruz"

DEVA Partisi lideri Babacan, partisinin Madencilik ve Enerji Eylem Planı'nın açıklandığı toplantıda  Bartın'ın Amasra ilçesindeki maden faciasında hayatını kaybeden işçileri andı.

"Madenciliğin ölümle eşitlenmesini kabul etmiyoruz"

41 işçinin maden kazasında hayatını kaybetmesine yönelik "kader" ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a eleştiride bulunan DEVA lideri, " Madenciliğin ölümle eşitlenmesini kabul etmiyoruz. Buna kader denmesini kabul etmiyoruz. Hepimiz kadere inanıyoruz ama tedbir almadan böyle bir şey söylenemez." diye konuştu.

Sözlerine devam eden Babacan, "Emekçilerin can verdiği, çevrenin yok edildiği bu madencilik sistemine son vereceğiz. Bu amaçla iktidarımızın ilk 6 ayında ‘Sorumlu Madencilik İlkeleri’ni Türkiye’ye getireceğiz" dedi. 

Madencilikteki ruhsatların tekrar Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'ndaki Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü'ne geçmesi gerekir diyen Babacan, "Taşra teşkilatlarımızı oluşturup nitelikli kadrolar oluşturacağız." açıklamasını yaptı.

Öte yandan Babacan, Doğal alanların, korunması gereken alanların zarar göreceği yerlerde madencilik yapılmasını desteklemeyeceğiz. Bozulan arazilerin rehabilitasyonunu sağlayacağız diye ekledi.

 "Faturaların şeffaf dökümünü vereceğiz"

İddialı bir eylem planı hazırladıklarının altını çizen DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, "Fatura konusunda ailelere indirim uygulayacağız. Dar gelirli ve az enerji kullanan faturalara destek vereceğiz. Şeffaflık da çok önemli. Faturaların şeffaf dökümünü vereceğiz, Elektrik hedefinde önümüze somut hedefler koyduk. İktidarımızın ikini dönemi bitmeden rüzgar ve jeotermal enerjinin toplam enerji üretimindeki payını yüzde 30'a yükselteceğiz." ifadelerini kullandı.

Sınır ötesi doğal gaz ve elektrik sisteminin geliştirileceğine vurgu yapan Babacan,
"Türkiye enerji meselesinde çok önemli bir yerde olabilir dünyada, lider konumuna geleceğiz. Özellikle arama sondaj gibi konularda, sadece jeopolitik avantajıyla değil çalışmalarıyla da önemli bir noktada olacak." dedi.

EPDK'nın kararlarının, piyasanın öngörülemez hale gelmesine neden olmasına son verileceğini dile getiren Ali Babacan,   maliyetleri düşürene kadar zaman alacağını da belirtirken kamuda projelerin açık artırmayla verileceğini söyledi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1859197/babacan-madenciligin-olumle-esitlenmesini-kabul-etmiyoruz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.