İsmail Saymaz’dan “8-9 Ak Parti milletvekili parti değiştirecek” iddiası

Halk TV yazarı İsmail Saymaz, 40’a yakın AK Partili milletvekilinin küskün olduğunu, bunlardan 8-9'unun başka partilere katılacağını iddia etti.
Ersin Küçükbarak
|
22 Ekim 2022, Cumartesi - 09:59
İsmail Saymaz’dan “8-9 Ak Parti milletvekili parti değiştirecek” iddiası

Eşref Fakıbaba'nın AK Parti'den istifa edip İYİ Parti'ye geçeceğini duyurması Ankara'da büyük yankı bulurken gazeteci İsmail Saymaz Halk TV ekranında çarpıcı bir iddia ortaya attı.

"8-9 Ak Partili milletvekili başka partilere geçecek"

Saymaz’a göre, 40’a yakın AK Parti milletvekili farklı sebeplerle “küskün” durumda ve epeydir Meclis çalışmalarına katılmıyorlar. İsmail Saymaz bu küskünlerden 8-9’unun AK Parti’den ayrılıp İyi Parti başta olmak üzere başka partilere geçebileceğini öne sürdü.

“Sayın Cumhurbaşkanı bile artık parlamenter sisteme geçişin yollarına bakıyordur"   

Fox TV’deki Orta Sayfa programında da Sözcü yazarı gazeteci Deniz Zeyrek ilginç bir iddia dile getirdi,

Zeyrek,“Çok sansasyonel gelebilir ama bence Sayın Cumhurbaşkanı bile artık parlamenter sisteme geçişin yollarına bakıyordur. Bakanlardan da var. Açık açık şunu söylüyorlar. Diyorlar ki, şu anda parlamenter sistem olsaydı biz iktidarda kalır mıyız derdinde olmazdık. Birinci partiyiz ve hala iktidar biz olurduk diye konuşuyorlar ve zaten başlarına ne geldiyse de Başkanlık sistemine geçildikten sonra geldi” dedi.

“Meral Akşener’in Başbakan olacağını söyleyen Bakan var”

Zeyrek’in bu sözleri üzerine ona “Meral Akşener’in Başbakan olacağını söyleyen Bakan var mı?” diye soruldu. Buna Zeyrek’in cevabı çok netti: “Duydum ben. Bakan’ın ismini vermem. Bütün Bakanlar etkilidir ama güçlü bir Bakan olduğunu söyleyebilirim. Bunlar konuşuluyor.” Bunun üzerine Fox TV Genel Yönetmeni Doğan Şentürk programda Zeyrek’e “Bizzat kendisinden mi duydun” diye soru, Zeyrek, “Evet, kendi kulağımla duydum” dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1862391/ismail-saymazdan-8-9-ak-parti-milletvekili-parti-degistirecek-iddiasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.