Özlem Gürses: AK Parti Biden'ın kampanyasına bağış yaptı

Gazeteci Özlem Gürses, "Biden'ın kampanyasına AK Parti bağış yaptı ve Biden'la çok ciddi arka kapı ilişkileri var." dedi. Gürses'in bu çıkışı stüdyoda şaşkınlık yarattı.
Ankara Masası
|
04 Kasım 2020, Çarşamba - 12:02
Özlem Gürses: AK Parti Biden'ın kampanyasına bağış yaptı
Halk TV ekranlarında yayınlanan ''Şimdiki Zaman Siyaset'' isimli programda ABD başkanlık seçimleri değerlendirildi. Türkiye ile Amerika arasındaki ilişkiler konuşulurken, Gazeteci Özlem Gürses' in açıklamaları şaşkınlık yarattı. 


AK Parti'den Biden dönemine hazırlık iddiası

''Cumhurbaşkanı Erdoğan benim tanıdığım en pragmatik siyasetçilerden biri, çok hızlı bir şekilde gerçek veri üzerine siyaseti şekillendirebilen, bu amaçla da pazartesi günü ak dediğine çarşamba günü kara diyebilen, esnek düşünen bir insan.'' diyen Gürses, "Biliyoruz ki Biden'ın kampanyasına AK Parti bağış yaptı ve Biden'la çok ciddi arka kapı ilişkileri var.'' ifadelerini kullandı.

İsmail Saymaz şaşkınlığını gizleyemedi

Gazeteci Özlem Gürses'in ifadeleri üzerine şaşkınlığını gizleyemeyen Sözcü gazetesi yazarı İsmail Saymaz, ''AK Parti, Biden'ı daha düne kadar Türkiye'de muhalefeti örgütlemekle suçlamıyor muydu ? AK Parti hükümet olarak mı bu bağışı yaptı ?'' dedi. 


 "Türkiye için kritik olan konu kimin başkan olacağı değil"

Bu sorulara, ''AK Parti'nin oradaki stratejistleri, kampanyacıları yaptı. Zaten biliyorsunuz bunlar lobi şirketleri'' şeklinde cevap veren Gürses şu şekilde devam etti:  ''Biden ile ilişkilerimizi kurumsal ölçekte sürdürebiliriz. Sayın Erdoğan'ın da Trump ile özel bir ilişkisi olduğunu hepimiz biliyoruz. Burada Türkiye için kritik olan konu kimin başkan olacağı değil, temsilciler meclisinde kimin çoğunluk olacağıdır. Türkiye'yle ilgili yaptırım kararlarını, S-400 meselelerini hatta Halkbank davasını gündeme getiren Temsilciler Meclisi olacaktır. Türkiye siyasetini ve Amerika ilişkilerini etkileyecek olan budur.''
 
http://www.ankaramasasi.com/haber/332321/ozlem-gurses-ak-parti-bidenin-kampanyasina-bagis-yapti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.