Metal Gear Solid’in ilk iki oyunu PC’ye geliyor

Metal Gear Solid efsanesinin ilk iki oyunu yeniden PC'ye geliyor. Konami açıklama yapmasa da oyuncuların beklentisi bu iki oyunun teknik açıdan yenilenmesi yönünde. Beklentiler gerçekleşirse, oyunların orijinal hikayeleri günümüz teknolojisiyle harmanlanacak.
Ankara Masası
|
23 Eylül 2020, Çarşamba - 13:30
Metal Gear Solid’in ilk iki oyunu PC’ye geliyor

Tayvan Dijital Oyun Derecelendirme Komitesi'nin internet sitesinde yer alan bilgilere göre, yıllar önce piyasaya sürülen Metal Gear Solid ve Metal Gear Solid 2'nin yenilenen PC sürümleri üzerinde çalışan Konami, bu çalışmayla ilgili bir açıklama yapmadı. Görünüşe göre oyunlar günümüz teknolojileriyle uyumlu hale getirilecek.

En popüler video oyunlarından biri de Metal Gear Solid serisi. Sektörün en önemli aktörlerinden olan Konami tarafından ilk kez 1987 yılında piyasaya sürülen oyun, yıllar içerisinde günümüz teknolojileriyle evrildi. Ancak oyunun MSX bilgisayarlar için piyasaya çıkan ilk sürümleri, artık unutulmaya yüz tuttu. Gelen son haberlere göre Konami, bu oyunları aslına sadık kalarak son teknolojiyle yeniden yorumlamaya karar verdi.

Bu amaçla Konami'nin Metal Gear Solid ve Metal Gear Solid 2 üzerinde çalışmalara başladığı belirtiliyor. Sürecin sonunda bu iki eski efsanen tamamen yenilenerek oyuncularla buluşacak gibi görünüyor.

Son dönemlerde, yıllar önce piyasaya sürülmüş olan oyunların remaster sürümlerini yayınlamak oldukça yaygınlaştı. Örneğin Crytek ekibi tarafından Crysis 1'in remaster versiyonunu geçtiğimiz günlerde yayınladı. Ayrıca Frontier Development da yıllar önce piyasaya sürülen RollerCoaster'ın yeni sürümünü yarın itibarıyla piyasaya sürecek. Üstelik oyuncular, Epic Games aracılığıyla bu oyuna bir hafta boyunca ücretsiz olarak sahip olabilecekler.

http://www.ankaramasasi.com/haber/186370/metal-gear-solidin-ilk-iki-oyunu-pcye-geliyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.