Aday bazlı anket çalışmasında dikkat çeken sonuç

MetroPoll Araştırma, tarafından aday bazlı gerçekleştirilen seçim anketinde Cumhurbaşkanı Erdoğan yüzde 42.1 ile birinci sırada yer aldı. İkinci yüzde 22.5 ile Kemal Kılıçdaroğlu, üçüncü 16,9 ile ABB Başkanı Mansur Yavaş oldu.
Ankara Masası
|
23 Ekim 2022, Pazar - 13:47
Aday bazlı anket çalışmasında dikkat çeken sonuç

MetroPoll araştırma, Cumhurbaşkanlığı seçiminde adaylık için ismi geçen siyasiler üzerinden anket gerçekleştirdi.

Ankette katılımcılara Cumhurbaşkanlığı seçiminin birinci turunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ABB Başkanı Mansur Yavaş ve HDP'nin adayı olursa kime oy verirsiniz diye soruldu.

Katılımcıların yüzde 42'si Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ismini söylerken, Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 22.5, ABB Başkanı Mansur Yavaş ise yüzde 16,9 oy aldı. HDP'nin adayı destekleyen kesimin oy oranı ise yüzde 12,4 oldu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun ismi ise ankette yer almadı.

İYİ Parti seçmenini tercihi

İYİ Parti seçmeninin yüzde 43.2'si Kılıçdaroğlu'na oy vereceğini söylerken, yüzde 41.9'u Mansur Yavaş'a oy vereceğini dile getirdi.

Seçim ikinci tura kalıyor

Bu anket sonuçlarına göre, ilk turda yüzde 50 barajının aşılmamasından dolayı seçim, Kılıçdaroğlu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında ikinci tura kalıyor.

Son seçim anketi isimler üzerine yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan ve en yakın rakibi arasındaki fark çok konuşulur
http://www.ankaramasasi.com/haber/1864177/aday-bazli-anket-calismasinda-dikkat-ceken-sonuc
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.