BTP lideri Hüseyin Baş'tan, AK Parti'li Mahir Ünal'a tepki

Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Hüseyin Baş, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal'ın, "Cumhuriyet, bizim lügatimizi, alfabemizi, dilimizi hasılı bütün düşünme setlerimizi yok etmiştir" sözlerine tepki gösterdi.
Onur Çetinkaya
|
24 Ekim 2022, Pazartesi - 15:41
BTP lideri Hüseyin Baş'tan, AK Parti'li Mahir Ünal'a tepki

AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal,  Kahramanmaraş Uluslararası 8. Kitap ve Kültür Fuarı'nda yaptığı konuşmada "Tarihteki en sert kültürel devrim Türkiye'de yaşanmıştır. Mesela Fransız devrimi her şeyi yıkmıştır ama lügate dokunmamıştır. Yine en sert devrimlerden bir tanesi Mao'nun Çin kültür devrimidir. Lügate dokunmamıştır. Ama maalesef bir kültür devrimi olarak Cumhuriyet; bizim lügatimizi, alfabemizi, dilimizi hasılı bütün düşünme setlerimizi yok etmiştir" demişti.

"Bunları tarihin çöp sepetine atacağız" 

Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Hüseyin Baş, Antalya'da düzenlenen programında konuştu. 

Cumhuriyetin imkanlarıyla hükümet olmuş kişiler cumhuriyete bu lafı ediyor ifadelerini kullanan Baş, Mahir Ünal'ın sözlerine tepki gösterdi. 

Söylemin milli güvenlik problemi olduğunu dile getiren Bağımsız Türkiye Partisi,"Eğer siz yarın bu ülkenin egemenliğine sahip olmayı devam ettirmek istiyorsanız, Türk milleti bu ülkenin egemenidir, bu ülkenin yönetiminde söz sahibidir demek istiyorsanız bu hükümeti değiştirmek zorundayız. Atatürk saraylar yıktı, bunlar saraylar yaptı. Önümüzdeki seçimde, önce bunları tarihin çöp sepetine atacağız." açıklamasını yaptı. 





http://www.ankaramasasi.com/haber/1866125/btp-lideri-huseyin-bastan-ak-partili-mahir-unala-tepki
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.