Mahir Ünal, Cumhurbaşkanı'nın maaşı hakkındaki iddialara yanıt verdi

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın maaşına yapılan zam ve ek bütçeyle ilgili açıklamalarda bulundu.
Onur Çetinkaya
|
23 Haziran 2022, Perşembe - 15:15
Mahir Ünal, Cumhurbaşkanı'nın maaşı hakkındaki iddialara yanıt verdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,grup toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın maaşına yüzde 40,4 oranında zam istediğini iddia etmişti.

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal'dan iddialara yanıt geldi.

Ünal, "Cumhurbaşkanımız kendi ödeneği ile ilgili artış talep etmedi. Cumhurbaşkanımızın talep etmemesi şöyle bir sorun ortaya çıkardı. 3 bine yakın milletvekilinin emekli maaşlarında bir artış olmayacağı anlamına geliyordu. Konu cumhurbaşkanımıza arz edildi. Buradan bir çağrı yapıyorum. Milletvekili maaşlarını cumhurbaşkanı maaşına endeksli olmasından çıkaralım. Bunu neden cumhurbaşkanı maaşına artış yapıyor gibi gösteriyorlar. Son derece çirkin bir yaklaşım." dedi.

''Kılıçdaroğlu ile konu konuşuldu''

Mahir Ünal, açıklamalarında konunun Kemal Kılıçdaroğlu ile konuşulduğunu söyledi.

AK Parti Grup Başkanvekili,''Sayın Kılıçdaroğlu ile bu konu konuşuldu. Emekli olmuş, eski milletvekilleri, buraya geldiler ve bu konuda ortaya çıkacak mağduriyetten dolayı duydukları rahatsızlıkları dile getirdiler. Sayın Cumhurbaşkanımızın herhangi bir talebi olmadığı halde 3 bin milletvekili ve ailelerinde ortaya çıkacak mağduriyet nedeniyle artışa onay verdi." ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1599353/mahir-unal-cumhurbaskaninin-maasi-hakkindaki-iddialara-yanit-verdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.