Adnan Beker: Mansur Yavaş'a kumpas kuruldu

ABB Meclisi İYİ Parti Grup Başkanvekili Adnan Beker, AK Parti tarafından Meclis'e sunulan suya yüzde 50 indirim getiren teklifin kanuna aykırı olduğunu söyledi. Beker, AK Parti'nin Mansur Yavaş'a kumpas kurduğunu ifade etti.
Ankara Masası
|
24 Ekim 2022, Pazartesi - 16:25
Adnan Beker: Mansur Yavaş'a kumpas kuruldu

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Meclisi İYİ Parti Grup Başkanvekili Adnan Beker, Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik 'in konuğu oldu.

Beker, sadece Ankara'nın değil Türkiye'nin gündemi olan  AK Parti tarafından suya yüzde 50 indirim getiren teklife ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Önergenin kanunsuz olduğunu belirten Beker " 5693 sayılı Belediye Kanunu, Meclis bütçe dengesini bozacak, gelir azaltıcı gider artırıcı önerge vermez diyor" ifadelerini kullandı.

AK Parti'nin suya indirim teklifinin Bala'nın Akkoyunlu Köyü'ne gelen faturaların haberlere konu olmasıyla geldiğine dikkat çeken Beker, tüm Ankara'da sorun varmış gibi yansıtıldığını aktardı.

"Belediyenin gelirlerini düşürmeye çalışıyorlar"

"Bunu niye yaptılar biliyor musunuz?" diye Adnan Beker sözlerine şöyle devam etti:

"Sırf Mansur Yavaş'ı zora sokmak, yapılan destekleri kestirmek, ASKİ'nin yatırımlarını durdurmak, düşürmek için. 3.5 senedir AK Parti grubunun Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde yaptığı, belediyenin gelirlerini azaltmak, belediyeyi sıkıntıya sokmak. Diyorlar ki Mansur Yavaş, işçilerin parasını ödeyemesin, otobüsleri çalıştıramasın, grevler olsun.... yani vatandaşın gönlündeki Mansur Yavaş'ı nasıl yıkarız diye belediyenin rutin olan, var olan ve olmazsa olmaz olanları, gelirleri düşürmeye çalışıyorlar." 

Başkanvekillerine anket çağrısı

Meclis'te grubu olan partilerin grup başkanvekillerine seslenen Beker "Mansur Yavaş'ın zam yapmak gibi derdi yok. Zam konusu en hassas olduğu konu. Türkiye’de bütün her şeye zam gelirken, suda indirim yapın diyorlar. Bunu söyleyen AK Parti grubu mazota, elektriğe, doğal gaza, bütün gıda maddelerin  her gün zam gelirken, suya indirim demesine vatandaş gülüyor. 4 tane grup başkanıyız, anket yaptıralım Ankara’da ben söylediklerimi yazalım altına da suyu yazalım. Eğer su bunların önünde çıkarsa bir önerge versinler bir dahakine bende destekleyim." dedi.

"Mansur Yavaş adeta bir kumpas kurulmuş"

AK Parti cephesinin kademeli su tarifesinin Meclis'ten geçtiği sırada çekimser kaldığını da hatırlatan Beker "Bunların amacı suda indirim değil. Bu suyun fiyat artırımını gelen teklifi AK Parti üyeleri oyladı. ÜFE-TÜFE artmamış olsaydı su fiyatları artmamış olacaktı. Bunu da getiren teklif veren sayın Köse. Bizim meclisimizde millet ittifakı 40 kişi. 11 İYİ Parti üyesi var, 30’da CHP üyesi var.  Biz bu mecliste nasıl geçirip zam vermişiz? Bunlar çekimser kaldı. Demek ki demişler ki biz çekimser kalalım su zammı geçsin, aradan 5-6 ay geçince de bir fiyat indirimi yapalım. Mansur Yavaş adeta bir kumpas kurulmuş." şeklinde konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1866213/adnan-beker-mansur-yavasa-kumpas-kuruldu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.